Yeşim Ceren Bozoğlu'nun rüyası gerçekleşti!

Yeşim Ceren Bozoğlu ile keyifli bir söyleşi...

resim yok
05 Eylül 2013 - 09:22
Röportaj

'Atölye 1314' isimli oyunculuk okulu açan Yeşim Ceren Bozoğlu, ''Hayalime kavuştum. Öğrencilerime sahici oyunculuk ve temiz star kavramını öğretiyorum'' dedi.

Komedi dizisi 'Aldırma Gönül'ün süslü 'Petek'i  usta oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu, Atölye 1314 ile hayallerine kavuştu.

 

KEYİFLİ SÖYLEŞİ

Bozoğlu ile Karaköy’de bulunan Atölye 1314’de sizler için keyifli bir söyleyişi yaptık...

- Açtığın bu okulla ''Rüyalarım gerçek oldu'' diyebilir misin?

Evet... 16 senenin sonunda rüyam gerçekleşti. Burası benim aşkım. Ne şan, ne şöhret, ne para, ne pul kendi inandığım sistemde oyuncu yetiştireceğim, tercihen burslu yetiştirebileceğim bir kuruma sahip olmaktı.

 

Şimdi hayallerime kavuştum, bundan daha keyifli bir şey olamaz.

- Nasıl gidiyor?

Beklediğimden hızlı ve güzel gidiyor. Fısıltı gazetesiyle duyuldu. Kulaktan kulağa Yeşim Hoca’nın atölyesi açılmış oldu.

- Atölye 1314 neden?

Bu bina 1314 Cenevizlilerden kalma. O nedenle adını böyle tercih ettik. Benim çocukluğum Foça’da geçti. Foça ve Ceneviz bağlantısı var ne tesadüftür ki. 1.5 sene mekan aradım. Burayı gördüğüm an beni çekmişti. Sonra bir araştırdım bu bağlantı çıktı.

- Atölye 1314'ün farkı ne?

Sektör odaklı bir eğitim planladık. Televizyon dramalarında ve sinemada reel koşullarda iş planı ilişki ağları nelerdir, seçmelere nasıl gitmeli, set problemleri gerçekleri neler bunlara rağmen oynamak için neler yapmalı kısaca avantaj ve dezavantajları ilk burada görüyorlar.

 

Buradaki eğitimin bir devrime yol açacağına inanıyorum. Sahici oyunculuk ve temiz star kavramını öğretiyoruz.

- En önemlisi iş konusunda destek oluyorsun...

En önemlisi bu. Cast direktörleri, menajerler, herkesle görüşüyoruz. Burada başarılı olan öğrencilerimizi reel sektörle buluşması konusunda yanlarında oluyoruz.[reklam]

- İlk derste neler söyledin?

Bir öğrenciye ilk söylediğim söz asla vazgeçmedir. Vazgeçmezsen zaten bir gün rüyaların gerçek oluyor. Dünya üzerinde bana verilebilecek hangi ödül olursa olsun burada ki öğrencilerin başarılarından daha kıymetli değil.

- Bir proje geldiğinde nelere dikkat edersin?

Benzer roller geldi hiç kabul etmedim. Siz bildiğiniz yoldan vazgeçmezseniz dünya bir süre sonra size evet demeye başlıyor. Bunun için duygusal anlamda bedel ödüyorsunuz direnmek ve kendi hayallerinden vazgeçmemekte her zaman çok kolay değil. Zoru seçmek oluyor galiba aldığın nefesin hakkını vermiş oluyorsun bundan daha büyük bir mutluluk olabileceğini düşünmüyorum.

- Aldırma Gönül ve Petek buluşması nasıl oldu?

Hediye oldu bana Aldırma Gönül. 15 senedir beraber olduğum çok sevdiğim oyuncu arkadaşlarımla beraberim. Petek gibi bir kadını oynamak çok güzel çok keyifli, kremlerle yaşayan bir kadın olmadım ekiple çok eğleniyoruz Petek’i daha nasıl abartabiliriz diye... (Gülüyor)

 

 

YEŞİM CEREN BOZOĞLU'NDAN ÖRNEK DAVRANIŞ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin