Zeynep Bayramoğlu televizyonculuk serüvenini anlattı!

A Haber ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan 'Kadraj' programının sunucusu Zeynep Bayramoğlu konuştu.

resim yok
04 Aralık 2013 - 10:05
Röportaj

A Haber ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan 'Kadraj' programının sunucusu Zeynep Bayramoğlu: ''Sosyal medyanın sıkı takipçilerindenim. Sosyal medyadan bizim için iyi işler çıkıyor.''

Pazarlama iletişimi eğitimi aldıktan sonra farklı sektörlerde çalışmaya başlayan Zeynep Bayramoğlu, şimdilerde A Haber'de 'Kadraj' adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstleniyor.

 

Hafta içi her gün ekrana gelen programda gündemle ilgili konuları masaya yatıran Bayramoğlu, televizyonculuğa geçiş hikayesini ve programını anlattı...

 

ADALET BENİM İÇİN ÖNEMLİ

İki yıldır A Haber'de çalışıyorsunuz. Televizyonculuğa başlamadan önce neler yaptınız?


Kadıköy İmam Hatip Anadolu Lisesi mezunuyum. Ben de katsayı mağduruyum. Bu nedenle Kocaeli Üniversitesi'nde iki yıl işletme okudum. Sonra çalışmaya başladım ve okulu dışarıdan bitirdim. Para biriktirip dil eğitimi için Amerika'ya gittim. Tam yüksek lisans yapacakken, Türkiye'ye döndüm ve burada kalmak zorunda kaldım. Pazarlama iletişimi konusunda yüksek lisans yaptım. Okul bittikten sonra pazarlama iletişimi işlerinde çalıştım. Son iki senedir de A Haber'de yapımcı ve sunucu olarak çalışıyorum.


Programınızda nelere dikkat ediyorsunuz?


Kendim de ötekileştirme mağduriyeti yaşadığım için programımda en çok dikkat ettiğim konu bu... Benim konuğum hiçbir şekilde kendisini ötekileştirilmiş hissetmemeli. Bu benim için onur meselesi gibi bir şey. Adil bir program yapmaya çalışıyorum. Merak ettiğim basit soruları soruyorum ve onlar da cevap veriyor.

 

HERKES SİYASET KONUŞUYOR

Hafta içi her gün program yapmanın zorlukları var mı?


Çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Siyasi konularla ilgili herkes çok konuşuyor. Bu nedenle siyasi konuları farklı bir açıdan değerlendirmek istiyoruz. Sinema, müzik ve tiyatro gibi konulara değiniyoruz. Gündeme farklı açıdan bakma gibi bir derdimiz var. Sohbet etmeyi çok seviyorum. Bir insanı ağırlamışsam, onun ne hissettiği benim için önemli oluyor.


Gündemi takip edip konuk ayarlarken nelere dikkat ediyorsunuz?


Televizyoncu olunca, profesyonel gazete okuyucusu da oluyorsunuz. Zaman içinde neye bakmanız gerektiğini de anlıyorsunuz. Ben 30 yaşındaşım; yeni jenerasyondan sayılırım. Sosyal medya benim için önemli. Oradan çift taraflı bir iletişim kurabiliyor, yaptığım işin tepkisini anında alıyorum. Asıl reyting alan gündem de, sosyal medyadan çıkıyor. İnsanların neyi tartıştığını bilirseniz, ekranda daha iyi bir iş çıkartıyorsunuz. Önemli olan sokağın gündemini takip etmek.[reklam]

HAFTANIN YEDİ GÜNÜ ÇALIŞIRIM

Haftayı nasıl geçiriyorsunuz?


Önce spor yapıyor, ardından çalışmaya başlıyorum. Gazete ve ajansları düzenli olarak takip ediyorum. Editörümle bir araya gelip hangi konuları işleyeceğimize karar veriyoruz. Notlar, sorular çıkartıyorum. İzleyicilerin de gündeme bizim kadrajımızdan bakmasını istiyorum. Program bittikten sonra 'Bir sonraki gün için ne yapalım?' diye düşünmeye başlıyoruz. Hafta sonu dosya çekimleri yapıyoruz. Montajı, kurgusu, hazırlama ve araştırmasıyla uğraşıyoruz. Kısacası; haftanın yedi günü çalışıyorum desem yalan olmaz ama işimi gerçekten çok seviyorum.

 

KÖTÜ ELEŞTİRİ ALMADIM

'Kadraj' ile ilgili nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?


Benim adıma gurur duyuyorlar. Bu da beni sevindiriyor. Sıcak ve samimi olduğumu söylüyorlar. Kötü eleştiri duymadım ama başarısız bulanlar da olabilir.


Beş gün programı olan biri olarak kendinize nasıl vakit ayırıyorsunuz?


Çok sevdiğim bir kız arkadaşımla birlikte yaşıyorum. Yakın çevremle vakit geçirmeye çalışıyorum. Ailemle ve arkadaşlarımla olduğum zaman kendime vakit ayırmış oluyorum.


Programda yaşadığınız bir aksilik oldu mu?


Korkunç bir canlı yayın kazam var. Hâlâ canım sıkkın olduğunda açıp bakıyor ve gülüyorum. Kalabalık bir yerde çekim yapıyoruz. Bir teyze kameranın çaprazında oturuyordu. Yarım saat yerinde oturdu ve yönetmen son üç sayarken kameranın önüne geçip durdu. Ne yapacağımı bilemedim ama stüdyoda bir sıkıntı yaşamadım.

 

 

SERKAN KORKMAZ VE EKİBİNİN HEYECANI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin