
Ümit Cin Güven
Reyting
Ortalama puan 0 / 5. Toplam Oy 0
Doğum Tarihi :
1 Haziran 1972
Adana
Eğitim :
Lise
İlk ve orta okulu Adana'da okudu. Lise sonda öğrenimini yarım bırakmak zorunda kaldı. Ceyhan Halk Evi'nde amatör oyunculuk yaptı. Ondokuz yaşında İstanbul'a geldi. İlk işi Mehmet Aslantuğ ve Haluk Bilginer'in oynadığı bir dizide figüranlıktı.
Geçimini sağlamak için bulaşıkçılık, anketörlük, araba yıkama, garsonluk gibi çeşitli işlere girip çıktı. Sinema çevresinden arkadaşlar edindi. Oyunculuğuna katkısı olması amacı ile Evrensel Kültür'de Mehmet Esatoğlu'ndan 2 sene süre ile tiyatro dersleri aldı, kimi tiyatro oyunlarında rol almaya başladı. Evrensel Kültür Merkezi'nde kendi yazdığı 2 oyunu arkadaşları ile oynadı. Giderek sinemada yapmak istediği asıl şeyin yönetmenlik olduğuna karar verdi.
Oyuncu olduktan sonra kameranın arkasını da görmesi gerektiği düşüncesi ile set işçiliğine başladı. 3. Sayfa filminde çalıştı. Bazı sahnelerinde de figüranlık yaptı. Turgut Yasalar'ın yönettiği Leoparın Kuyruğu filminde prodüksiyon asistanlığının yanı sıra oyuncu olarak da kısa bir rol aldı. "Ben Gazeteciyim", "Geçişler", "Yanılsamalar" isimli kısa filmleri çekti. Yirmiyedi yaşında uzun metraj formatında 4 senaryo yazdı. Bu senaryolar arasından Sır Çocukları'nın, o zamanki adıyla Yassı Dünya?nın üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Tabutta Rövaşata, Gemide ve Laleli'de Bir Azize filmlerinin yapım koşullarını kendisine örnek aldı. Kameraman Eyüp Boz ile sokakta çekimler yapmaya başladı. Sponsor arayışlarına girdiği sırada karşılaştığı Aydın Sayman ile beraber proje üzerinde çalıştı. Demo görüntülerden hazırlanan kaseti gören yapımcı yönetmen Yılmaz Atadeniz'in de projeye katılması ve Eurimages'la Kültür Bakanlığı'ndan alınan destekler ile ilk filmi Sır Çocukları'nı Aydın Sayman ile beraber yönetme imkanı buldu.
DİZİOGRAFİ
TümüNo results found.