TRT 1′in geçtiğimiz sezon büyük ilgi gören dizisi “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi, üçüncü sezon 61. bölümüyle ekrana geldi.
MEHMED: FETİHLER SULTANI 61. BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?
Pontus surlarının çöktüğü noktadan içeri sızan Akıncılar, Draven’ın kurduğu kanlı tuzağa karşı kahramanca direnmeye çalışır. Bu haber Mehmed’e ulaştığında, yaşananların askerî bir hatadan değil, içlerindeki hainin hamlesinden kaynaklandığını anlar. Akıncı Mustafa’nın Pontus’tan getirdiği malumatlarla Mehmed şüphesini Vlad Tepeş’e yöneltir. Vlad’ın zihnini karartan “Vlaciu” fısıltıları ise Bayezid’i bile tedirgin eder.
Bu belirsizliğin içinde Mehmed kararını verir. Şahi topları Notia surlarına ateş açar; her gürleyişte taşlar yerinden sökülür. Açılan gedikten Yeniçeriler, lağımcılar ve akıncılar hızla şehrin içine ilerler. Tam o anda Eren’in rüyasında Ulubatlı Hasan’dan aldığı emanet gerçeğe dönüşür. Yaralı halde burçlara tırmanır ve ok yağmurunun altında üç hilalli sancağı diker. Sancağın dalgalanmasıyla şehir susar; Pontus’un kaderi kesinleşir.
Ancak gölgelerde başka bir hesap vardır. Mehmed’le son konuşmasının ardından karargâhtan ayrılan Vlad Tepeş, karanlığın içinde fısıldar: “Mehmed içindeki Fatih’i öldüremedi… Bunu onun yerine ben yapacağım.”
“Mehmed: Fetihler Sultanı” heyecan dolu yeni bölümüyle 16 Aralık Salı akşamı TRT 1’de ekrana gelecek.
