Atatürk filmi kıtaları aşıyor! Filmin yeni adresi belli oldu!

Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal'e hayat verdiği 'Atatürk' filminin ikinci kısmı için gün sayılıyor. Bu arada dizinin yeni bir kıtada da seyircisiyle buluşacağı öğrenildi. Atatürk filmi nerede vizyona girecek? Atatürk filminde neler anlatılıyor? Atatürk filminde kimler oynuyor? Atatürk filmi hangi ülkelerde yayınlandı? Atatürk filminin hasılatı ne kadar?

Berfin Sengil
22 Aralık 2023 - 15:47
Kültür Sanat

Mehmet Ada Öztekin'in yönetmenliğini üstlendiği, Aras Bulut İynemli'nin başrolündeki ATATÜRK 1881-1919, filminin Avustralya kıtasında vizyona gireceği açıklandı. Bunun yanı sıra Taiwan’da da filmin vizyona girmesi bekleniyor.

5 Kıtada Vizyonda

Lanistar Media'nın yapımcılığında vizyona giren ATATÜRK 1881-1919 filmi, dünyanın 5 kıtasında seyircisiyle buluşuyor. Hollywood’da dünya prömiyerini yapan film Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’dan sonra Avustralya kıtasında da vizyonda yer alıyor.

Rekor İzleyiciye Ulaştı

Türkiye’de ‘2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması’ olan ve Box Office Türkiye verisine göre 1,5 milyondan fazla izleyiciye ulaşan “ATATÜRK 1881-1919” 1. Film, Türkiye’den hemen sonra İngiltere, Fransa, AlmanyaBelçika, Avusturya, Danimarkaİsviçre, İsveç ve Hollanda sinemalarında yer aldı.

Film, KosavaAzerbaycan ve Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 30’dan fazla ülkede rekor sayıda izleyiciye ulaştı. Almanya’da önemli bir gişe başarısına imza atan film, gösterime girdiği hafta “The Marvels”ın yanı sıra Alman sinema listelerinde yer alan diğer tüm filmleri geride bıraktı.

İkinci Kısım 5 Ocak’ta Vizyonda!

“ATATÜRK 1881-1919” 2. film ise 5 Ocak’ta Türkiye’de, ardından da tüm dünyada vizyona girecek. Kasım ayında vizyona giren 1. filmin devamı niteliğindeki “ATATÜRK II”, Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor.

1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların ardından İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır.

ATATÜRK 1881-1919” 2. film önce 5 Ocak’ta Türkiye’deki sinemalarda gösterilecek. Ardından yurt dışındaki izleyiciyle buluşacak. Her iki filmin 2024 yılında dijital platformlarda yayınlanması için görüşmeler sürüyor. 

“Kurtuluşa Doğru” giden yolun, Millî Mücadele’yle kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir liderin anlatıldığı filmde; Mustafa Kemal rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’i Esra Bilgiç canlandırıyor.  

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin