Doğu Ekspresinde Cinayet, Türkiye'de ilk kez sahnelenecek!

Polisiye dendiğinde ilk akla gelen isim olan Agatha Christie'nin "Doğu Ekspresinde Cinayet" eseri, Türkiye'de ilk kez sahneye taşınıyor. Tiyatro Ak'la Kara tarafından sahnelenecek olan "Doğu Ekspresinde Cinayet", Atilla Şendil ve Nazan Diper gibi tiyatronun duayenlerini bir araya getiriyor.

ozan
04 Ekim 2023 - 17:51
Viral

1933 yılında Agatha Christie’nin İstanbul Pera Palas’ta kaleme aldığı ve onlarca dile çevrilen, sinemaya uyarlanan eseri "Doğu Ekspresinde Cinayet" bu sezon ilk kez Türkiye'de Tiyatro Ak’la Kara tarafından sahneleniyor.

Oyuncu kadrosunda usta isimler bulunuyor

Oyunun yönetmen koltuğunda Atilla Şendil ve Savaş Özdural oturuyor. Dünyaca ünlü dedektif karakter Hercule Poirot da bu oyunda usta oyuncu Atilla Şendil tarafından canlandırılıyor. Oyuncu kadrosunda ise Nazan Diper, Özdemir Çiftçioğlu, Pelin Turancı, Hakan Akın, Ozan Dağara, Oya İnci, Ebru Karanfilci, Can Esendal, Ilgın Angın, Fatih Özacun, Kerem Tataroğlu yer alıyor.

23-10/04/dogu-ekspresinde-cinayet.jpg

Efektlerin gücünden yararlanılıyor

Efektlerle görsel bir şölenin sunulduğu "Doğu Ekspresinde Cinayet" oyununda kullanılan kar efekti ve tren sisi, hem tren önü barkovizyon perdelerinden hem de vagon içindeki pencerelerden çeşitli sinematik görüntülerle hikayenin ruhuna uygun seyrediyor.

Ne anlatıyor?

"Doğu Ekspresinde Cinayet" oyununun konusu; İstanbul’dan yola çıkan Doğu Ekspresi'nde çok farklı karakterlerin yanı sıra dünyanın en ünlü dedektifi Hercule Poirot'un hikayesinden oluşuyor. Daha ilk gece trende vahşi bir cinayet işlenir. Bir kişi bıçaklanarak öldürülmüştür ve herkes şüphelidir. Üstelik cinayetin işlendiği kompartman gereğinden fazla kanıtla doludur. Poirot hayatında ilk defa sıkıntılı anlar yaşamaktadır. Maktulü kim ya da kimler neden öldürmüştür? Sıradan bir yolcu grubu gibi görünen kişiler aslında bir şeyler mi saklamaktadır. Tren bir dağ başında kara saplanıp mahsur kalınca Poirot polis gelmeden katil ya da katilleri bulmak için zamanla yarışmaya başlar.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin