Nilgün Belgün'den çok özel açıklamalar!

Nilgün Belgün'den çok özel açıklamalar...

resim yok
10 Kasım 2013 - 09:47
Röportaj

Sanat hayatının 40'ıncı yılını kutlayan tiyatronun usta oyuncularından Nilgün Belgün çok özel açıklamalar yaptı.

 

Belgün, ''Oyunculuk normal bir meslek değil. Birçok karaktere girmek gerekiyor, bu da başlı başına şizofrenliktir'' dedi.

O tiyatro sahnelerinin 'Amazon' kadını. Tüm zorluklarına rağmen yaptığı işi hep zirvede götürüyor. Yüzlerce oyunda, 50'den fazla dizi ve sinema filminde rol aldı. Kimse onun kadar güzel Rum kadın tiplemesi yapamıyor.

Yabancı Damat'ta 3 sezon oynadığı 'Katina Hala', Akasya Durağı'nda 5 sezon canlandırdığı 'Ellenie' rolleriyle gönüllerde ayrı bir yer edindi.

 

Tiyatronun ve setlerin komik kadını, bu sene mesleğinde 40'ıncı yılını kutluyor. Nilgün Belgün ile işini, meslektaşlarını ve hayatı konuştuk.

* Size göre oyunculuk normal bir meslek mi?

Oyuncular şizofrendir. Çünkü oyuncular şizofren olduğu zaman üretken olurlar. Yani oyunculuk çok normal bir meslek değil. Düşünün, bir oyuncu bir sürü karaktere giriyor. Bu durum  zaten başlı başına bir şizofrenlik. Hep başka karakterleri canlandırmaktan kendin zor oluyorsun. Oyunculukta o karakteri giyersin, ondan sonra çıkartıp asarsın bir kenara, kendin olarak devam edersin hayata.

Rolünün etkisinde kalan oyuncu değildir zaten. Canlandırdığın karakterin etkisi altında kalınmaz. Oyunculuğun kendi şizofrenik. Mesela benim sahnede içimden bir hayvan çıkıyor. Ne yaşarsam yaşayayım orada kaplana dönüyorum. Ölümler yaşıyorum, ayrılıklar yaşıyorum, üzüntüler yaşıyorum, kavgalar yaşıyorum ama sahneye çıktığım an her şey bitiyor.  

* Sahneye veya kamera karşısına geçtiğinizde sizin gibi hayvanlaştığını gördüğünüz oyuncular var mı?

Mesela Türkan Şoray, o da normal hayatta çok ürkek ve naif bir kadın ama kamera dendiği zaman öyle oluyor. Münir Özkul da kişilik olarak içe kapanık ve sakin biridir ama sahnede dev oluyor, hayvanlaşıyor, canavarlaşıyor. Sahne hayvanı olmak çok keyifli ve güzel bir şey. Tiyatroda Ali Poyrazoğlu öyledir. Haluk Bilginer de öyle. Bunlar rol yaparken bambaşka oluyor, içlerinden dev bir hayvan çıkıyor.

 

TİYATRODA KİŞİLİĞİMİ BULDUM

* Siz aslında çok sakin ve durağan bir insanmışsınız. Tiyatrodan sonra dışadönük ve girişken biri olmuşsunuz öyle mi?

 Kibar, efendi bir kızdım. Annem,  ''Sen tiyatrocu olduktan sonra bozuldun'' derdi. Tiyatrocu olduktan sonra dediğinin arkasında duran biri oldum. Babam çok otoriter bir adamdı. Ben annem gibi güler yüzlüyüm. Tiyatro benim kişiliğimi bulmama sebep oldu.[reklam]

40 YILDA BiR EV ALABiLDiM

* Birileri Asuman Dabak'ı 2.5 milyon TL dolandırmış. Asuman Hanım bu parayı çalışarak 20 yılda biriktirdiğini söylüyor. Orta kademedeki bir dizi oyuncusu sizce bu kadar parayı biriktirebilir mi?

Ben 40 yıllık oyuncuyum o kadar para biriktiremedim. Bir televizyon programı yaptım, o program sayesinde kendime bir ev alabildim. Tiyatrodan çok para kazanamazsınız. Kadının belki özel parası vardır, belki miras kalmıştır. Çok tutumluymuş demek ki.

* Ferdi Tayfur ve Oya Başar da dolandırılmıştı. Siz sanatçılarda böyle saf bir durum mu var?

Karşılarındaki kişiye güveniyorlar herhalde. Ben kimseye güvenmem. Bu neden oluyor biliyor musun? ''Şuraya şu kadar para vereyim, sonra onun iki katı para alayım'' durumu var. Benim öyle para hırsım olmadığı için bu tip işlere girmem. Bir ev ve araba aldım. Babam rahmetli olunca iki ev kaldı. Bunlar bana yeter daha fazla para diye uğraşamam.

 

YALNIZ YAŞAMAKTAN DEĞİL...

* Yalnız yaşlanmaktan korkmuyor musunuz?

Yalnız yaşlanmaktan değil  birilerine muhtaç olmaktan korkuyorum. Evli bile olsaydım ihtiyarlayınca yalnız kalma ihtimalim daha fazlaydı. Türkiye’de erkekler kadınlardan önce ölüyor. Erkekler kadın dırdırına dayanamıyor. Sonuçta herkes yalnız kalıyor. Zaten ölürken de yalnız ölüyorsun. Ben birine muhtaç olmadan ölmek isterim. Ölümün de güzeli var. Mesela Zeki Müren ne güzel öldü.  Hayranlarının karşısında en sevdiği işi yaparken pat diye vefat etti.

 

GÜLEREK GENÇLEŞİYORUM

* Yaşınızı hiç göstermiyorsunuz. Uyguladığınız bir formül var mı?

Gülerek genç ve güzel kalıyorum. Benim sırrım bu. Gülmeyi çok seviyorum. İnsanın yüzündeki kaslar güldükçe daha fazla çalışıyor ve bu da yüzünüzü dinç tutuyor. Yemek konusunda sevdiğim hiçbir şeyden kendimi mahrum etmem. Sürekli diyette olan kadınlardan değilim yani...

 

 

SİBEL CAN'DAN YILDIZLAR GEÇİDİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin