TRT'nin yeni dizisi 'En Uzun Yüzyıl'ı tanıyalım!

19. yüzyılda yaşanan önemli olayları anlatan 'En Uzun Yüzyıl' dizisinin ilk bölümü Sultan Abdulaziz'in intikamını alan Çerkez Hasan'ı anlatıyor.

resim yok
02 Ekim 2013 - 11:42
Magazin

Sonbahar döneminin gelmesiyle birçok yeni dizi izleyiciyle buluştu. Bazı diziler ise ekranlardaki ilk randevusuna çıkmak için gün sayıyor.

 

TRT'nin bu sezonki yeni projelerinden birisi daha çok yakında ekranlarda olacak. [Dizinin tanıtım videosunu haberin sonunda izleyebilirsiniz]

 

İşte detaylar:

 

EN UZUN YÜZYIL

19. yüzyılda yaşanan önemli olayları anlatan 'En Uzun Yüzyıl' dizisinin ilk bölümü Sultan Abdulaziz'in intikamını alan Çerkez Hasan'ı anlatıyor.

TRT1'in yeni dizisi En Uzun Yüzyılın ilk bölümünde, aradan 138 yıl geçmesine rağmen hala konuşulan bir olay anlatılıyor: Abdülaziz'in halli.

 

HİKAYESİ

Kendi göreve getirdiği paşaların dış güçlerle işbirliği yapması sonucunda tahtan indirilen, haremi ve kendisi aşağılanan ve sonrada öldürülen Abdülaziz'in intikamını almak, yaveri ve kayınbiraderi olan Çerkez Hasan'a düşer.

Herkesin korkup sustuğu bir ortamda Çerkez Hasan darbecilerin toplantısını basarak darbenin liderliğini yapan Serasker (Genelkurmay Başkanı) Hüseyin Avni Paşa ve Hariciye Nazırı Mehmed Raşid Paşa'yı öldürüp Kayserili Ahmet Paşa'yı yaralar.

Böylelikle hem padişahın, hemde üzerinden şalı alınarak yarı çıplak halde Dolmabahçe sarayından çıkarılan ve üşüterek ölen kardeşi Nesrin Sultan'ın intikamını alır.

 

FİGÜRAN SAYISI

Çekimlerde 1000' yakın sayıda figüran kullanıldı.

 

TANINMIŞ OYUNCULAR

İlk modern darbe olarak kabul edilen Abdülaziz Han'ın Tahtan indirilmesini anlatan bu bölümde tanınmış oyuncular yer alıyor.[reklam]

Ferit Aktuğ, Tuğçe Kumral, Adnan Biricik, Nejat Birecik, Muhammet Cangören, Demir Karahan'ın rol aldığı dizide 1000'e yakında figüran kullanıldı.

 

ÇEKİM MEKANLARI

İstanbul'da bir çok tarihi mekanda çekilen dizide, Abdülaziz Han'ın öldürülme sahnesi ise gerçek mekanında yani Abdülaziz'in öldürüldüğü Feriye Sarayı'nda çekildi.

 

KOSTÜMLER ÖN PLANDA

Dizide ayrıca dönemi birebir yansıtan kostümler de ön plana çıkıyor.

 

 

FATİH DİZİSİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI! İLK TEPKİLER BURADA!

 

EN UZUN YÜZYIL'IN TANITIM VİDEOSU BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin