resim yok
14 Kasım 2011 - 00:00

 

“Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi”nde Jülide’yi canlandıran Ezgi Mola, bu sene tam dört filmle beyazperdede olacak. 15 kilo vererek ‘sevimli, sempatik kız’ imajından sıyrılıp ‘cazibeli bir kadına’ dönüşen oyuncu, bu değişimin perde arkasını ve yeni projelerini Aktüel dergisine anlattı.
 
“Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi”ndeki rolünüzden başlayalım...
- Jülide, eşini kaybetmiş, 30’lu yaşlarında, çocuğu, babası, babasının ikinci karısı, erkek kardeşi ve babaannesi ile birlikte yaşayan bir kadın. Eskişehirli hukuk profesörü olan babası Celal Tan, çevresi tarafından çok saygı duyulan bir adam ve aynı şekilde aileye de saygı besleniyor. Jülide’nin mesleği coğrafya öğretmenliği. Çok sürprizli bir kadın, oynarken büyük keyif aldım. Silik, dikkat çekmeyecek insanlara bakarız bazen, kendi kendimize “Bunu biraz besle, altından neler çıkar” diye düşünürüz. İşte tam da öyle bir karakter.
 
“Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi”, “Dedemin İnsanları”, “Pazarları Hiç Sevmem” ve “Ay Büyürken Uyuyamam”... Bu sene Türk sinemasında dört filmde rol alarak ön plana çıkan ender isimlerdensiniz...
- Filmlerin hepsinin merkezinde değilim. “Celal Tan”da başrollerden biriyim. “Dedemin İnsanları”nda en dokunaklı sahnelerden birindeyim. Çok kilit bir sahne benim için bu, hatta Yunanca konuşuyorum canlandırdığım karakterde. Bunun için öncesinde bir ay ders aldık. “Pazarları Hiç Sevmem”in çekimleri ise mayıs ayında oldu, hepsinde bambaşka resimler var.
 
Türkiye’de çok alışılagelmiş olan “rol üstüne yapıştı” durumunu ortadan kaldırdınız kendi kariyerinizde. Çünkü her projede farklı bir Ezgi Mola görüyoruz...
- Öyleyse ne mutlu bana! En azından sinemada bunu yapabiliyor olmak mutluluk verici. Çünkü televizyonda imkânlar kısıtlı.
 
BENİM HİÇ EGOM YOK DERSEM YALAN OLUR
 
Komedide de çok başarılıydınız...
- Çok teşekkürler. Ben de kendi kendime gülüyorum. Normal hayatımda da biri bana gülünce çok eğlenirim, daha da gülsün diye komiklikler yaparım küçük bir çocuk gibi. 
 
Kendinizle dalga geçer misiniz?
- Dalga geçmek ne kelime... Yerden yere vuruyorum!
 
Peki, egonuz nerede? 
- Hiç egom yok dersem yalan olur. Yok deyip de kimse kimseyi yemesin. Oyunculuk yapıyorsanız ve kendinizi seyrettiğiniz bir mesleğiniz varsa, izleniyorsanız ego vardır. Ne bileyim, çok da takılmıyorum herhalde hayatımda böyle şeylere. O kadar çok sorun var ki, bir de bunu eklemenin manası yok. 
 
AŞKA KARŞI KONTROLLÜYDÜM
 
Canlandırdığınız Jülide karakteri sürprizlerle dolu dediniz. Peki siz, herhangi bir sebepten ötürü birden hayatınızı değiştirdiniz mi? Ya da bazı olaylar veya kişiler her şeye yeniden başlamanıza neden oldu mu?
- Evet, yaşadım hem de çok yakın bir zamanda. Kariyerimden hayattaki duruşuma kadar her şeyimi sorguladım. Şimdiye kadar her şeye sürekli pozitif yaklaştığıma karar verdim, böylesi de zarar.
 
Neden, kazık mı yediniz?
- Yok, öyle bir şey değil. Kendi kendime gereğinden fazla olumlu düşünerek yaklaştığımı fark ettim olaylara. Bazı şeyleri de dibine vurarak yaşamalısınız. Hayatta sürekli dengesiz olmamalıyım diye kasmaya gerek yokmuş. 
 
Çok mu konrollüsünüz? 
- Kontrol manyağı birisiyim.
 
Hiç de öyle gibi görünmüyorsunuz.
- Bir de yakınlarımın yanındayken görmelisin! Şunu şöyle yapalım, bunu böyle yapmalıyız ama bak bu daha iyi olur... Yok, yani artık! Dedim ki, bir şeyler yapacaksam öncelikle kendim için yapmam lazım, bunu anladım.
 
Aşk yaşarken de kontrol manyağı mısınız?
- Aşkı yaşadığım andan ziyade, aşkın kendisine karşı kontrollüydüm. Hiç gerek yokmuş.
 
Bu sebepten ötürü acı mı yaşadınız?
- Ona girmeyelim hiç. 
 
Peki, aşka inanıyor musunuz?
- Bilmem... Evet, yani aşk diye bir şey var kesinlikle. 
 
KENDİME KÖTÜ DAVRANMAK İSTEMEDİĞİME KARAR VERDİM
 
Vücudunuzdaki “Ben varım” yazılı dövme dikkatimi çekti...
- Çocukluğumdan kalma, kendi varlığımla ilgili bir şeydi bu. Konservatuvarda eğitim görmeye başladığımızda hocamız “elinizi kaldırın ve varlığınızı hissedin deyince” küçük yaşlarımdan kalma o detayı hatırladım ve bu dövmeyi yaptırdım enseme. Hiç görmesem de bir yerimde kalmalı dediğim bir cümledir. 
 
Karşımızda oldukça değişmiş bir Ezgi Mola var. Bu sürecin kararı nasıl verildi?
- “Ben varım...” Kökeninde bu var. Daha iyi olmak istiyorum dedim, mutlu olabilirim, kendime kötü davranmak istemediğime karar verdim.
 
Sizi hep eğlenceli dizilerde komedi yanı ağır basan çok başarılı bir oyuncu olarak izledik. Şimdi ise karşımızda tam anlamıyla dişi bir kadın var...
- Yaa, gerçekten mi?
 
Evet, kesinlikle. Değişiminizle bambaşka bir Ezgi çıkmış ortaya...
- Şaşırtmayı seviyorum. Bunu da en çok oyunculukla yapmaktan keyif alıyorum. Oyun oynuyorum aslında. Şu kıyafeti mi giysek, bu makyajı mı denesek derken, her seferinde kendimde başka bir şey görüyorum. Ciddi bir kariyer planlaması yapıp 30 kilo vereyim de bu değişim olsun demedim. Kendimi şaşırtmak istiyorum her şeyden önce. Bunun en çok oyunculuk da olmasını istiyorum. Bunun dışında zaten gerisi olur.
 
21 KASIM’DA EKRANDA
 
Yeni diziniz “Bir Ömür Yetmez”, 21 Kasım’da Star TV’de ekrana gelmeye başlıyor. Dizi hakkında bilgi verir misiniz?
- Mert Fırat, Lale Mansur, Ahmet Rıfat Şungar ile rol alıyorum. Bir drama bu, kendimden sıkıldım bir ara, şimdiye kadar oynadığım diziler çok keyif verdi ama birbirine benzeyen işlerdi, kendim farklı detaylardan bir kurgu oluşturuyordum. Sinema öyle değil tabii. Ama bu dizi başka bir resim olacak.
 
15 KİLO VERDİ
 
15 kilo vermişsiniz, özel bir diyet uyguladınız mı?
- Köpeğimi alıp sürekli yürüdüm. Spor, günlük hayatımın bir parçası oldu ve beslenme uzmanı Yelda Kahvecioğlu ile tanıştım. Yaptığım her şeyi, daha mantıklı bir şekilde zarar görmeden de yapabileceğimi gösterdi. 
 
Beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz?
- Hamur işlerini çok severim, şimdi onları unutmaya çalışıyorum. Tatlıları da kendimden uzak tutuyorum. Su hiç içmezdim, artık günde en az iki litre içmeye çalışıyorum. 
 
Biraz daha kilo vermeyi düşünüyor musunuz?
- Bilmem, akışına bırakıyorum. Beden değiştikçe insanın hoşuna gidiyor ama derdim asla sıfır beden olmak değil.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin