Ahmet Kural'ın hapis cezası 16 ay 20 gün olarak belirlendi!

Ünlü şarkıcı Sıla ve Ahmet Kural davasının ikinci duruşması bu sabah görüldü. Detaylar haberimizde..

Merve Mutlu
22 Nisan 2019 - 10:19
Gündem

Ünlü şarkısı Sıla Gençoğlu'nun, eski sevgilisi olan Ahmet Kural tarafından darp edildiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunması ile başlayan davanın ikinci duruşması görüldü. 

19-04/22/sila-ahmet-kural.jpg

Mart ayında hakim karşısına çıkan Ahmet Kural'ın daha önce, "Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıkmış, 2009'da uyuşturucu madde bulundurmaktan açılan davada Kural hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararı verildiği öğrenilmişti.

Ahmet Kural'ın yoğun olduğu gerekçesi ile gitmesi gereken tedaviye gitmemesi üzerine yeni bir davanın daha açılmasıyla Ahmet Kural'ın yeni davasının aleyhinde sonuçlanması durumunda hapis cezası alacağı belirlenmişti. 

Ahmet Kural ve Sıla davasında ikindi duruşma!

Sıla ve Ahmet Kural'ın ikinci duruşması bugün görüldü. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Ahmet Kural'ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması yönündeki tüm talepleri reddedildi. Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural'ın avukatları da reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme de reddi hakim talebinin reddine karar verdi. 

19-04/22/kural-ahmet.png

Kural'ın Avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını belirterek, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Mahkemede Ahmet Kural'a davaya ilişkin son sözü sorulduğunda Avukat Sibel Aydın, bu sorunun CMK 216'nın bu duruma mani olduğu ve son sözünü soramayacaklarını söyledi. 

Ntv'nin haberine göre: "Bana attıkları uyuşturucu kullanıyor iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" diyen Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

19-04/22/sila.png

Mahkeme salonunda öfkelenen Ahmet Kural bağırarak Sıla için, "Beni bir proje olarak gördü, kariyerimle oynadı. Ailemin evine madde kullanarak geldi." dese de alacağı cezadan kaçamadı.. 

Mahkeme, Kural'a verilen hapis cezalarının şartsız olarak ertelenmesine karar verdi. Mahkemenin kararının ardından Sıla Gençoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada: "Türk adaletine çok teşekkür ediyorum, tecelli etmiş olması benim için ve bu pozisyona düşmüş, düşebilecek, bütün kadınlar için gerçekten güven verici" dedi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin