Akira Kurosawa başyapıtı Rashomon filmi dizi oluyor!

Sinemanın Japon ustası Akira Kurosawa'nın Rashomon filminin dizi uyarlaması için düğmeye basıldı. Rashomon nasıl bir dizi olacak?

Ünlü yönetmen Akira Kurosawa'nın çığır açan başyapıtlardan biri olarak nitelendirilen "Rashomon" filminin dizi uyarlamasının yayın haklarını Steven Spielberg'in Amblin Television'ı satın aldı.

"RASHOMON" DİZİSİ YOLDA!

1950'li yılların klasikleşmiş filminin dizi uyarlaması dramatik bir gizem-gerilim dizisi olacak.

18-12/18/amblin-twitter.jpg

RASHOMON DİZİSİNİN KONUSU

10'ar bölümden oluşması planlanan antoloji formatındaki her bir sezonun hikayesi; tekil bir olayın birden fazla bakış açısıyla anlatılması yöntemini kullanacak.

Farklı karakterlerin bakış açıları bölümler ilerledikçe izleyicilerin her gizemin ardında yatan gerçeği ortaya çıkarmasını sağlayacak.

18-12/18/rashomon-filmden-kare.jpg

Toşiro Mifune, Machiko Kyo, Masayuki Mori ve Takashi Shimura'nın başrollerini paylaştığı 1950 yapımı orijinal filmin hikayesi; 12. yüzyıl Japonyası'nda karısıyla birlikte ormandan geçmekte olan bir samurayın bir haydutun saldırısına uğrayıp öldürülmesi, karısının ise tecavüze uğraması olayıyla ilgili dört tanığın farklı bakış açılarından gerçeğin arayışına odaklanıyor.

18-12/18/rashomon-japonya-posteri-1545164572.jpg

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Amblin TV eş başkanları Darryl Frank & Justin Falvey (The Americans, The Haunting of Hill House), Atmosphere'den Mark Canton (Power) ve David Hopwood ile Opus 7'dan Leigh Ann Burton projenin yürütücü yapımcı kadrosunu oluşturan isimler.

Frank ve Falvey yeni projeleri hakkında yaptıkları açıklamada;

"Bu olağanüstü filmi yeni bir dramatik gizem gerilim dizisinin temeli olarak adapte etmekten dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Dizi, gerçeğin sınırlarını ve farklı bakış açılarının çoğu zaman aynı gerçekliği ortaya çıkarmayacağını keşfedecek. Ayrıca büyük yapımcı ve iş ortakları Mark, Leigh Ann ve David ile birlikte iş yapmak da bizleri çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

18-12/18/rashomon-filmi.jpg

Rashomon dizisinin hangi kanal ya da platformda ve ne zaman izleyiciyle buluşacağı şimdilik belli değil.

"Rashomon (1950)" fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin