Akrep Perihan (Demet Akbağ) kimdir? Yaşı, dizileri..

Akrep dizisi bu akşam başlıyor. Dizinin oyuncuları kimler? Perihan kimdir?

Merve Mutlu
11 Aralık 2020 - 14:10
Gündem

Star TV ekranlarının merak uyandırmayı başaran yeni dizisi Akrep bu akşam başlıyor. Dizinin oyuncuları da hikayesi kadar dikkat çekiyor. Akrep Perihan kimdir? sorusunun cevabı haberimizde.

Akrep Perihan kimdir?

20-12/11/akrep-perihan.png

Perihan, Ferda'nın annesidir. Yıllar önce zengin bir adamla evlenmek için terk ettiği Ferda, yıllar sonra karşısına çıkıp amansız bir savaş başlattığında ailesini korumak için elinden geleni yapan bir kadına dönüşecektir.

Akrep dizisinde Perihan karakterini Demet Akbağ canlandırmaktadır.

Demet Akbağ kimdir?

20-12/11/ak-1607685560.png

Bir Demet Tiyatro'da oynamıştır. İzmir'lidir. Tiyatro kariyerine İzmir Atatürk Lisesi'nde okurken başlamıştır. Meşhur olması ise Yılmaz Erdoğan ile başrolü paylaştığı "Bir Demet Tiyatro" yıllarına isabet eder. Ayrıca "pişti" programında Hülya Avşar ve Beyazıt Öztürk'le beraber yorumculuk yapmıştır. BKM'nin en önemli starlarından biridir.


İstanbul Üniversitesi Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitiren Demet Akbağ, Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nda profesyonel yaşamına başladı. Şan Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu, Bostancı Gösteri Merkezi ve Ortaoyuncular gibi özel tiyatro topluluklarında ve çeşitli televizyon programlarında rol aldı. 1987’de Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın Televizyon Yıldızı” seçildi. 1993 yılında Antalya Film Festivali’nde “Tersine Dünya” adlı filmdeki rolüyle Altın Portakal ödülünü aldıktan sonra, 1995 yılında (Suna Pekuysal’dan sonra bu ödülü alan ikinci kadın oyuncu olarak) İsmail Dümbüllü, 1996, 1997 ve 1998 yıllarında “Altın Kelebek Yılın Komedi Sanatçısı”, 1996 ve 1997 yıllarında da “Magazin Gazetecileri Derneği Komedi Sanatçısı Ödülü”nün sahibi oldu.


“Ülker - Bizim Mutfak” markasının yüzü olarak da kamera karşısına “Nefaset” olarak geçen Akbağ’ın bu karakteri izleyiciler tarafından çok sevildi.


Demet Akbağ, BKM’nin “Bir Demet Tiyatro” ve “Ölümsüz Aşk” dizileriyle “Otogargara”, “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?”, “Bana Bir Şeyhler Oluyor” ve “Haybeden Gerçeküstü Aşk” oyunlarında başrolü üstlendi.


“Vizontele”, “Vizontele Tuuba”, “Organize İşler”, “Neredesin Firuze”, “O… Çocukları”, “Eyyvah Eyvah”, “Eyyvah Eyvah 2”, “Kurtuluş Son Durak”, “Hükümet Kadın”, “Hükümet Kadın 2”, “Eyvah Eyvah 3” ve “Kış Uykusu” isimli sinema filmlerinde de başrol oynayan Akbağ, “Vizontele” ile Altın Portakal, “Neredesin Firuze” ile Sadri Alışık ve SİYAD ödüllerini kazandı. Kış Uykusu aynı zamanda Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü kazandı.


Demet Akbağ, “Süper Aile” ve “İkizler Geliyor” yarışma programları ile” Pişti” ve “Hiç Bunları Kendine Dert Etmeye Değer mi?” isimli sohbet programlarını sundu. “Sen Harikasın”, “ İstanbul’un Altınları” dizilerinden sonra “Fırıldak Ailesi” çizgi dizisinde sesiyle yer aldı. “Benzemez Kimse Sana” yarışma programında jüri olarak yer alan Akbağ, “Sevdaluk” dizisinde de rol aldı. Demet Akbağ son olarak BKM yapımı, “Niyazi Gül Dörtnala” filminde Ata Demirer’le başrolü paylaştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin