Aktris Nanette Fabray hayatını kaybetti!

Ünlü dizi, film ve tiyatro oyuncusu Nanette Fabray 97 yaşında hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
24 Şubat 2018 - 17:25
Gündem

The Hollywood Squares, One Day at a Time ve Mary Tyler Moore gibi dizilerle bilinen Emmy ve Tony ödüllü aktris Nanetta Fabray, Palos Verdes, Kaliforniya'daki evinde 97 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncunun ölüm haberini oğlu Dr. Jamie MacDougall duyururken, Fabray'ın Perşembe günü hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

NANETTA FABRAY'IN KARİYERİ

Tiyatro sahnesindeki başarıları yıllara yayılan aktris 28 yaşındayken Alan Jay Lerner/Kurt Weill'in arkasında olduğu Love Life ile Tony Ödülü'nü kazanmayı başardı. Ardından Jule Styne/Sammy Cahn'ın High Button Shoes oyununda rol alan aktrisin 1940 ve 50'li yıllarda bu alandaki diğer işleri arasında By Jupiter, My Dear Public, Jackpot, Bloomer Girl, Arms and the Girl ve Make a Wish (1951) bulunuyor.

18-02/24/nanette-fabray-foto.jpeg

1950'li yıllardan itibaren televizyonda daha sık görünmeye başlayan Fabray, 1954-57 seneleri arasında ekranlara gelen Caesar's Hour dizisindeki rolüyle iki Emmy Ödülü kazanmayı başardı. Burke's Law, The Girl From U.N.C.L.E., The Mary Tyler Moore Show, Love American Style, Maude, Murder, She Wrote ve Coach oyuncunun konuk isim olarak dahil olduğu dizilerden.

1961'de NBC'de kendi adını verdiği The Nanette Fabray Show (Westinghouse Playhouse) dizisine başlayan oyuncu Bette Davis'in başrolünde yer aldığı 1939 yapımı The Private Lives of Elizabeth and Essex ile adım attığı film kariyerinde ise The Band Wagon (1953) gibi önemli filmlerin bulunduğu birçok yapımda yer aldı.

18-02/24/nanette-fabray.jpg

1937'de katıldığı Ekran Oyuncuları Birliği tarafından 1986'da Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen Fabray'ın ikinci kocası senaryo yazarı Ranald MacDougall 1973 senesinde vefat etmişti. Hayat dolu ve canlı kişiliğiyle tanınan Fabray'ın bir oğlu ve iki torunu bulunuyor.

Nanetta Fabray - The Band Wagon:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin