Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatacak Alıja'nın (Aliya) ilk fragmanı yayınlandı

Yeni sezonda adından sıkça bahsettiren iddialı yapımlardan Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatacak Alıja'nın (Aliya) ilk fragmanı yayınlandı. TRT1'de seyircisi ilke buluşacak dizi için geri sayım başladı.

Berfu Gürle
20 Aralık 2017 - 17:46
Gündem

Heyecan ve merakla beklenen proje, Bosna Hersek'in kurucusu aynı zamanda ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatacak Alıja'nın (Aliya) ilk fragmanı yayınlandı. İzleyenleri derinden etkileyecek gerçek yaşam öyküsü ile bir liderin hayatına ışık tutulacak.

Dizinin yapımcılığını Sancak Medya üstlenirken, senaryosu Ahmet Tezcan'a ait. Ödüllü Boşnak yönetmen Ahmed İmamovic'in yönetmen koltuğunda oturduğu dizi oldukça ses getirecek projeler arasında gösteriliyor.

17-12/20/alija.png

Bosna Hersek’in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in 1944 yılından 2003 tarihine kadar yaşamış olduğu sıkıntıları verdiği mücadeleyi ve hayatının her bir anını drama olarak ekranlara yansılıtacak dizinin tamamı Bosna Hersek'te çekilecek. Dizinin tamamının yurt dışında çekilmesi ise bir ilk olma özelliği taşıyor.

17-12/20/alija-fragmani-1513780913.png

Dizinin başrollerinde Yurdaer Okur, Görkem Yeltan, Berke Üzrek, Seda Kement ve Dilşad Çelebi yer alıyor. Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın İzzetbegoviç'i ziyaretininde işleneceği dizide Erdoğan'ı Savaş Barutçu canlandıracak. 

Dizinin ilk bölümünde hayatının 40 yılının işlenecek. Çekimlerinin Bosna Hersek'te gerçekleşeceği Alıja'nın Saraybosna, Konjic, Tarcin, Travnik, Mostar gibi şehirlerde çekimleri sürecek. Dizi sadece Boşnakların değil Sırpların ve Hırvatların da merakla beklediği bir yapım oldu.

Alıja ilk fragmanı

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin