Alparslan Büyük Selçuklu Sezon Finali Nasıl Bitti? Kimler Öldü?

Alparslan Büyük Selçuklu sezon finali nasıl bitti? Dizinin 27. bölümle beraber sezon finali yapması bir yana diziden ayrılan isimler de ortaya çıktı.

Alparslan Büyük Selçuklu için beklenen zaman geldi. Uzun bir süredir merak edilen fetih gerçekleşti ve dizinin sonunda sezon finali yaptığını gördük. İddialara da yansıdığı gibi dizi 27.bölümle beraber sezon finali yapmış oldu. Alparslan Büyük Selçuklu sezon finali nasıl bitti sorusu ise dizinin yeni bölümünü izlemeyenlerin en çok merak ettiği soru oldu.

Zira dizinin sezon finalinde birçok oyuncunun diziden ayrıldığını gördük. Özellikle başrollerde yer alan ana karakterlerin diziden ayrılmış olması epey bir ses getirdi diyebiliriz. Peki dizinin sezon finalinde neler gördük?

Alparslan Büyük Selçuklu Sezon Finali Nasıl Bitti?

Alparslan’ın fetih için yaptığı planlar bir bir işledi. Destek kuvvetlerin gelmesini engelleyen Alparslan, kale dışında savaşan Bizans askerlerini yenmeyi başardı.

Bu sırada kale içerisinde esir kalmışken kurtulan Akça ve Nizamülmülk ise içerden orduya yardım etmeye başladı. Halkın silahlanmasını sağladılar ve Alparslan ile askerlerinin hızlanmalarını sağladılar.

Bu sırada Alparslan, hem Herve’yi mağlup etmeyi başardı hem de İvan ile kardeşini de öldürdü. Ordu kaleye girmeden ise Diyojen'in kaçtığını ve Bizans'a döndüğünü gördük.

22-05/30/alparslan-buyuk-selcuklu-sezon-finali-nasil-bitti-3-1653943633.jpg

Tam ordu kale içerisine girdiği sırada, Alpagut ise Kekavmenos’un yakasına yapıştı ve onu öldürmeye kalkıştı. Fakat tekfur, hançerini çıkararak Alpagut’u yaraladı.

Hemen sonrasında ise Hasan ile bir kez daha karşı karşıya geldi. Hasan, tekrar askerlere esir düşerken, kızının ölümünü izlemesi için zincirlendi.

Savaş meydanına sinsice katılan Kekavmenos ise Akça Hatun’u sırtından bıçaklayarak öldürdü. Böylece iddialar doğru çıktı ve Akça Hatun da diziye veda etmiş oldu.

22-05/30/alparslan-buyuk-selcuklu-sezon-finali-nasil-bitti-2-1653943642.jpg

Tüm bu olaylardan sonra kale alındı. Alparslan Büyük Selçuklu sezon finali bu şekilde bitmiş oldu. Tabii ki tam olarak kesinliğe kavuşmayan noktalar da oldu. Mesela Alpagut öldü mü ölmedi mi net değil. Artık bu soruların cevaplarını da yeni sezonda alacağız.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin