Amazon Prime dizisi Good Omens'ın Netfilx'ten kaldırılması isteği herkesi güldürdü!

Amazon Prime'ın sevilen dizisi Good Omens'a itiraz edenler olay yarattı.

Merve Mutlu
28 Haziran 2019 - 15:43
Kültür Sanat

Duyurusu yapıldığından beri merakla beklenen Good Omens dizisinin 6 bölümden oluşan ilk sezonu 31 Mayıs'ta izleyici ile buluşmuştu. 

19-06/28/good-omens.png

Amazon & BBC Two ortak yapımcılığında hazırlanan dizi, Neil Gaiman (American Gods) ve Terry Pratchett'ın (Colour of Magic) Kıyamet Gösterisi romanının bir uyarlaması olarak ekrandaki yerini aldı. 

Good Omens dizisinin konusu:

19-06/28/good-omens-dizisi.png

Tanrı için çalışan bir melek olan Aziraphale (Michael Sheen) ve karanlık adına çalışan bir iblis olan Crowley (David Tennant) ikilisi, kıyametin kopmasının çok yakın olduğu, nihai yargının insanlığa inmek üzere hazırlandığı, iyilik ve kötülük ordularının toplandığı karmaşık bir döneme götürüyor.

Telaşlı bir melek ile hızlı yaşayan ve rahatına düşkün bir şeytan, yaklaşan kıyamete karşı durmak için çıkarları doğrultusunda bir araya gelerek iş birliği yaparlar. Bunun için Deccal'ı bulmaları gerekir ancak 11 yıl önce, çocuğu yanlış aileye verdikleri için işleri daha da zorlaşıyor..

Good Omens dizisinin Netflix'ten kaldırılması istendi!

Amazon Prime'ın Good Omens dizisi, Return to Order isimli bir Hristiyan topluluğu tarafından protesto edilerek yayından kaldırılması istendi. Topluluk tarafından “Satanizmi normal, hafif ve kabul edilebilir kılmaya yönelik bir adım daha”  olarak nitelendirilen dizinin karşıtları isteklerini Netflix'e iletince güldüren anlar yaşandı. 

19-06/28/omens.png

İşin gülünç yanı ise dizinin zaten Netflix'te yayınlanmıyor olmasıydı. Amazon Prime'da yayınlanan dizinin kaynağı olan kitabın yazarlarından Neil Gaiman, uyarlama diziye gelen tepkilere Twitter üzerinden cevap verdi. 

Good Omens’in yayından kaldırılması için Netflix’e ulaşmalarına bayıldım. Bu konuyla ilgili her şeyi açıklıyor aslında. O kadar güzel ki… Onlara durumu çaktırmayacağınıza söz verin” 

Dizinin yayıncısı Amazon Prime da twitter üzerinden esprili bir dille Netflix'e seslendi. “Eğer siz Good Omens’ı yayından kaldırırsanız, biz de Stranger Things’i kaldırırız” diyerek durumla dalga geçti.

19-06/28/amazon.png

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin