Amazon'dan yeni bir bilim kurgu dizisi yolda: Ringworld

Larry Niven'ın 1970 yılında yayımlanan Ringworld romanından ekranlara uyarlanacak dizi için geliştirme çalışmalarına başlandı.

Volkan Küçükel
01 Ekim 2017 - 23:55
Gündem

Online yayın platformu Amazon'dan yüksek beklentili yeni bir bilim-kurgu dizisi geliyor.

"RINGWORLD" DİZİ OLUYOR!

Larry Niven'ın 1970 senesinde yayımlanan aynı isimdeki romanından ekranlara uyarlanacak "Ringworld", yapım ortağı MGM ile birlikte hazırlanacak.

Yayımlandığı ilk yılında Nebula Ödülü, bir sene sonrasında ise Hugo ve Locus Ödülleri'ni kazanmayı başaran Ringworld romanı, Niven'ın yarattığı Known Space evreninde geçen ve bilimkurgu edebiyatın klasiklerinden biri olarak görülen bir eser.

17-10/02/ringworld-amazon.jpg

RINGWORLD KONUSU

Ringworld'un hikayesi kısaca şöyle:

Hikayesi teknolojinin oldukça geliştiği bir gelecekte (2850'de) geçen Ringworld; 200. yaş gününü kutlayan ve hayatından sıkılmış Louis Gridley Wu'yu merkezine alıyor.

Kullandığı ömrü uzatan ilaçlar nedeniyle fiziksel olarak gayet iyi durumdaki Wu, kendisine sunulan bir yolculukta görev alma teklifini kabul eder. Genç bir kadın ve iki uzaylıyla birlikte Bilinen Uzay'ın ötesindeki Ringworld "Halka Dünya"yı keşfe çıkarlar.

Kitap, ekibin bu heyecanlı yolculuğunu ve Halka Dünya'nın gizemlerini keşfetmeye çalışırken yaşadıklarını anlatıyor.

17-10/02/ringworld-cizgi-roman-1506895333.jpeg

Geçmiş dönemde kablolu televizyon kanallarından Syfy, William S. Todman Jr. ve Edward Milstein'ın yürütücü yapımcılığında Ringworld serisini dört saat süreli bir mini dizi olarak geliştirme çalışmalarına başlamış ancak projede gelişim kaydedilememişti.

Bakalım, bu kez Amazon'un el attığı proje nihayete erebilecek mi...

17-10/02/ringworld-kitap.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin