Güney Kore'de bir Türk dizisi! 'Fi' dizisi Güney Kore ekranlarında yayınlanacak!

Türkiye'de internet dizisi olarak yayın hayatına başlayan Fi, Güney Kore'de yayınlanan ilk Türk dizisi olacak.

Berfu Gürle
02 Ekim 2017 - 11:00
Gündem

Azra Kohen'in kitap serisi Fi, Pi, Çi'den uyarlanan Türkiye'nin en çok izlenilen internet dizisi ünvanına sahip dizi Güney Kore'de yayın yapan bir kanala satıldı. 'Fi' dizisi Güney Kore ekranlarında yayınlanacak!

Her bölümüyle olay olan dizi Türkiye'deki 48 milyon internet kullanıcısının 8 milyonu tarafından izleniliyordu. Bu oran ile Türkiye'nin en çok izlenen internet dizisi olma özelliğine sahip oldu. PuhuTv'nin yayınladığı dizi ikinci sezona Mart ayında Kanal D'de olacağı konuşuldu.

Dizinin Başrollerinde Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç'ın yer aldığı dizi başarılarını katlamaya devam ediyor.

17-10/02/fi-guney-kore-de-yayinlanacak.jpeg

Güney Koreli Şirket ile Anlaşma Yapıldı 

Bu anlaşma büyük bir başarı niteliğinde olduğunu ve "İnternette en çok izlenen dizi" olma ünvanına sahip olan Fi'nin Güney Kore'li bir yapım şirketi tarafından ülkede ki yayın hakkını satın alındığı açıklandı. Dizi Güüney Kore ile yapılan anlaşma ile Güney Kore'de yayınlanan ilk Türk Dizisi olma ünvanına da sahip oldu. 

17-10/02/fi-dizisi-oyunculari.jpg

Güney Kore Kanalı GTV'de yayınlanacak

Kadın izleyicilere yönelik yayınlar yapan kanalda Kasım ayında yayınlanacak Fi'nin 4 K versiyonunu da izleyicilerin beğenisine sunulacak. Eccho Rights ise şimdiden web sitesine diziyi tanıtan Korece bir içerik ekleyerek dizisi tanıttı. Dizinin anlaşmasını gerçekleştiren Mint Media Gruop, Fi dizisi için tanınan oyuncuların dublajı kullanacak. Şirketin CEO'su Lee Hak Rae tanınmış oyuncuların kullanılması, henüz Türk dizilerine hiç aşina olmayan Kore halkına tanıtmak için mükemmel bir fırsat olacağını söyledi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin