Apple TV+'a HBO'dan önemli bir transfer gerçekleşti!

The Morning Show, See, Dickinson, For All Mankind gibi dizilerle dijital platformlar arasındaki rekabete katılan Apple TV+, HBO'nun önemli bir ismi ile anlaşmaya vardı. Eski HBO CEO'su Rchard Plepler artık Apple TV+ için üretecek.

The Morning Show, See, Dickinson, For All Mankind gibi dizileri, film, özel program ve içerikleriyle dijital yayın platformları arasındaki rekabete katılan "Apple TV+" atılımlarını sürdürürken geleceğe yönelik önemli bir anlaşmaya imza attı.

ESKİ HBO CEO'SU ARTIK APPLE TV+ İÇİN ÇALIŞACAK!

Kalite dizilerin adresi olarak bildiğimiz HBO'nun eski başkan ve CEO'su Richard Plepler'in oluşumunu henüz yeni tamamlayan Eden Productions ismindeki yapım şirketi ile Apple TV+ arasında özel bir anlaşma gerçekleştirildi.

Beş yıllık uzun bir zaman zarfını kapsayan bu anlaşmaya göre Eden, Apple TV+ için orijinal diziler, uzun metrajlı filmler ve belgeseller geliştirip yapımını üstlenecek.

20-01/03/plepler-apple.jpg

Yaklaşık otuz yıl hizmet verdiği HBO ile geride bıraktığımız yılın Şubat ayı içinde yolları ayıran Plepler yeni projelerini sunmak için bir süredir fırsatları araştırmakta; sektörün önemli kuruluş ve isimleri ile görüşmeler gerçekleştirmekteydi. Sektör kuruluşlarına yeniden yönetici olarak dönmek istemeyen ve bu yöndeki teklifleri geri çeviren Plepler bir süredir yapımcı olarak fırsat arayışlarına ve bu doğrultuda finansal destekli bir şirket kurmaya odaklanmıştı.

Plepler'in kurduğu Eden yapım şirketi "birkaç seçkin programa odaklanan butik bir prodüksiyon şirketi" olarak nitelendiriliyor.

Geçmiş dönemde Sony Pictures TV'de yer alan Apple TV+ yöneticileri Jamie Erlicht & Zack Van Amburg ile iş birliği gerçekleştirecek olan Plepler yeni serüveni için şu ifadeleri kullanıyor:

"En başından beri Eden vizyonumu derinden destekleyen Zack, Jamie ve Apple'ın göz dolduran üstün yetenekli ekibi ile çalışmaktan heyecan duyuyorum. Zack ve Jamie'nin yapımını üstlendiği dizilerden The Crown ve Breaking Bad en çok hayran olduğum yapımlardan. Dünyanın en yaratıcı şirketlerinden biri olan Apple, yeni prodüksiyon şirketim ve kariyerimdeki yeni sayfa için mükemmel bir ev."

20-01/03/richard-plepler-apple.jpg

Gösteri sanatındaki uzmanlığı, yaratıcı içgüdüleri ve risk almaktan çekinmeyen özellikleriyle bilinen Plepler, HBO'nun son dönemdeki başarılı ve yükselen grafiğinde önemli paya sahip olan isimlerden biriydi. HBO'da bir dönem eş başkanlık yapan Plepler 2012 yılında HBO CEO'luğuna yükselmişti.

Apple TV+ yakın geçmişte Alfonso Cuarón, Jason Katims, Justin Lin, Kerry Ehrin ve Monica Beletsky gibi sektörün yaratıcı/yönetici pozisyondaki önemli isimleri ile uzun süreli anlaşmalar gerçekleştirmişti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin