Aşk Ağlatır'ın tanıtımı yayından kaldırıldı! Kadına şiddet konusunda dikkat zamanı!

Show TV'nin yeni sezon dizisinin yayınlanan tanıtımı yayından kaldırıldı.

Merve Mutlu
04 Eylül 2019 - 16:08
Yeni Bölüm

Başrollerinde Hafsanur Sancaktutan ve Deniz Can Aktaş'ın rol aldığı ve Love That Makes You Cry dizisinden uyarlanan Aşk Ağlatır dizisinin yayınlanan ilk tanıtımı yayından kaldırıldı ve internet ortamından silindi.

19-09/04/deniz-can-aktas.jpg

Özellikle son dönemlerde hızla artan kadına yönelik şiddet haberlerinin bir ayağını da kadına yönelik şiddetin alenen gösterildiği televizyon yapımları sağlıyor. Medya aracılığı ile kişilerde meşruiyet kazanan şiddet vakaları ise izleyicilerden tepki çekmeye başladı. 

19-09/04/rtukk-ku.png

Siyah Beyaz Aşk dizisinin yayınlandığı dönemde, kadına yönelik şiddet sahneleri izleyicilerden tepki çekmiş ve dizideki sahneler alınan RTÜK uyarılarının ardından elden geçirilmişti. Sen Anlat Karadeniz dizisi de son aylarda peşpeşe şiddet görselleri ile gündeme gelmişti. Dizideki Vedat karakterinin dizideki her kadına gerek fiziksel gerek cinsel gerekse psikolojik şiddet uygulaması özellikle sosyal medyada kendine geniş yer bulurken, maalesef dizinin yapımcısı ve senaristleri bu durumu "kadına yönelik şiddete karşı bir mesaj" olduğu açıklaması ile kendilerini savunmuşlardı.

Show TV ekranlarında yeni sezonda yerini almaya hazırlanan uyarlama dizi Aşk Ağlatır da yayınladığı ilk tanıtım ile büyük tepki çekti. Başroldeki kadın karakterin sürekli şiddet gördüğü ve abisi tarafından ocakta elinin yakılmaya çalışıldığı sahne sosyal medyada gündem oldu. 

19-09/04/hafsa.jpg

Vahşice öldürülen ve erkek şiddetine maruz kalarak çocuğunun gözleri önünde canı alınan Emine Bulut olayı da dizi yapımlarının izleyicilerindeki hassasiyeti artırdı. RTÜK'e sürekli olarak şikayet edilen şiddet sahneleri de nihayet karşılık buldu ve RTÜK bu konuyu konuşmak üzere masaya oturdu. 

19-09/04/ask-aglatr-tanitim.jpg

Dizi yapımcıları, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun da uyarısıyla yeni sezonda ekrana gelecek projelerin senaryolarındaki şiddet sahnelerini azaltma kararı aldı. Daha önce yazılan dizi sahnelerinin de yeniden gözden geçirileceği açıklanırken, yakında seyirciyle buluşacak olan "Aşk Ağlatır" adlı yeni dizide yer alan bir şiddet sahnesi için de hemen harekete geçildi ve şiddet sahnesinin yer aldığı fragman apar topar yayından kaldırıldı ve internet ortamından da silindi. 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin