Aşk-ı Memnu romanı Romanya'ya uyarlanıyor. İlk Türk formatındaki Roman dizisi Fructul Oprit Ocak'ta başlıyor.

Halid Ziya Uşaklıgil'in ölümsüz eseri Aşkı-ı Memnu romanı Romanya'ya uyarlanıyor. Aşk-ı Memnu'nun Türk kültürüne uyarlanan dizisi reyting rekorlarına imza atmış ve fenomen Türk dizilerinden bir tanesi olmayı başarmıştı. İlk Türk formatındaki Roman dizisi Fructul Oprit dizisi Ocak'ta başlıyor.

Berfu Gürle
21 Aralık 2017 - 11:41
Gündem

Türkiye'de izlenme rekoru kıran, oyunculukların başarısı ile her zaman adından söz ettiren Aşk-ı Memnu dizisi 4 Eylül 2008-24 Haziran 2010 tarihleri arasında seyircisiyle buluştu. Final sahnesinde tüm Türkiye'nin ekran başına kitlendiği dizi akıllara bir çok repliği ve sahnesiyle kazınmıştır. Daha önce ülkemizde uyarlanarak büyük başarılara imza atan Halid Ziya Uşaklıgil'e ait olan Aşk-ı Memnu romanı Romanya'ya uyarlanıyor.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'nun köşe yazısında yer alan habere göre Türkiye'nin başarılı dizileri ‘İstanbullu Gelin’, ‘Vatanım Sensin’ ve 2018’de başlaması beklenen dizi ‘Memed: Bir Cihad Fatihi’nin yapımını üstlenen O3 Medya’nın ortaklarından Saner Ayar, bir ilke imza atıyor. İlk Türk formatındaki Roman dizisi Fructul Oprit Ocak'ta başlıyor.

17-12/21/ask-i-memnu-romani-romanyaya-uyarlaniyor-1513845465.jpeg

Romanya'da Türk formatındaki ilk dizi ‘Fructul Oprit’

Romanya’da Red&White adlı bir şirket kurarak, Türk formatında dizi yapmayı amaçlayan Ayar, ilk işi için anlaşma sağladı. Red&White’ın yöneticilerinden olan Tunacan Altınay yaptıı açıklamada daha önce rastlanmamış bir kalite ile çekimlerinin yapılacağı bir projeye imza atacaklarını söyledi. 

Romanya dizi sektöründe moda olan ve sevilerek takip edilen dizilerin süresi 45 dakika ve komedi dizileri olurken Ayar ilk kez Türk dizi formatını Romanya'ya uyarlayacak. 90 dakikalık, aşk ve dram türündeki ‘Aşk-ı Memnu’ romanından esinlenerek Romence yazılan ‘Fructul Oprit’ yakında seyircisi ile buluşacak. 

‘Fructul Oprit’ Yasak Meyve karakterleri

‘Fructul Oprit’ Türkçe hali ile Yasak Meyve'nin yönetmenliğini Ruxandra Ion, senaristliğini Simona Macovei ve Radu Grigore gibi isimler yapacak. Dizinin tüm oyuncuları Romanya'nın saygın ve sevilen oyuncularından oluşacak. Adnan Bey karakterini Romanya'nın önemli aktörlerinden Adrian Titieni canlandıracak. Bihter karakterini Michaela Prosan, Behlül'ü ise genç yetenek Petru Octavian üstlenecek. Dizi 2018 Ocak ayında Romanya'nın en çok izlenen ikinci kanalı Antenna 1’de seyircisi ile buluşacak.

17-12/21/fructul-oprit-cekimleri-istanbulda.jpeg

İstanbul'da da çekim yapıldı

Romanda başlayan çekimlerin senaryo gereği bir kısmı Türkiye'de devam etti. Ciğerlerinden hasta olan Beşir karakterinin tedavisi için çekimlerin İstanbul'da yapıldığı ‘Fructul Oprit’in yönetmeni Ruxandra Ion, İstanbul’da gerçekleşen çekimler için; “Bu şehir muhteşem güzellikler sunan doğal bir set ortamı. Her şeyi ilham verici. ‘Aşk-ı Memnu’nun geçtiği yalılardan birinde çalışmak, oldukça heyecan verici” dedi. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin