Avlu dizisinin oyuncuları gerçek cezaevine gitti!

Ceren Moray ve Demet Evgar'ın başrollerini paylaştığı Avlu dizisinin oyuncuları cezaevi ziyaretinde.. Detaylar da haberimizde.

Merve Mutlu
04 Şubat 2019 - 14:58
Magazin

Başrollerinde Demet Evgar, Nursel Köse ve Ceren Moray'ın rol aldığı, hapishanede mahkum olan kadınların yaşamının ve yaşamlarının perde arkasını anlatan Avlu dizisi, ilgiyle izlenmeye devam ediyor. 

Kadınların hapishane hayatına bir ayna tutan ve o yaşamların perde arkasını da göztererek güzel mesajlar veren Avlu dizisinin oyuncuları, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret ederek bilgi aldı. 

19-02/04/nursel-kose.png

Adalet Bakanlığının izniyle, dizinin yönetmeni Yüksel Aksu ile aralarında Nursel Köse, Ceren Moray, Kenan Ece ve Selen Seyven, Görkem Mertsöz ve Hülya Şen'in de bulunduğu oyuncular, ilk olarak Bakanlık Müşaviri Tacettin Ural, Cezaevi Savcısı Fuat Arı, Kurum Müdürü Nedim Elbistan, Kurum Doktoru Nurten Aydıner ile yapılan toplantıya katıldı.

Yapılan toplantıda Cezaevi Savcısı Fuat Arı, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun modern cezaevi olduğunu söyledi. Ceza infaz kurumunun yerleşkesi, alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgiler veren Arı, hükümlü ve tutukluların çocukları için kurulan kreşin de hizmet verdiğini bildirdi.

19-02/04/avlu.png

Savcı Arı, cezaevinde başta yoga, ebru, takı tasarım, giyim, halk oyunları olmak üzere 23 farklı alanda kurslar düzenlendiğini, tekstil atölyesinde ise hükümlülerin üretime katıldığını belirtti. Toplantının ardından oyuncular, eğitim kurslarının verildiği alanları gezdi. Tekstil atölyesinde bir araya geldikleri hükümlülerle sohbet eden oyuncular, atölyenin faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.Kütüphanede de incelemelerde bulunan Avlu dizisi ekibi, açık ve kapalı görüş alanlarını da inceledi.

Star TV'de yayımlanan Avlu dizisinin yönetmeni Yüksel Aksu, dizinin hikayesinin kadın cezaevinde geçtiğini hatırlattı. Toplumda hukuk, adalet, vicdan kavramını geliştirmeyi hedeflediklerini aktaran Aksu, kadına yönelik şiddet örneklerini de işleyerek bu yönde duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.Gezide oyuncuların yanı sıra senaryo ekibinin de bulunduğunu ifade eden Aksu, hükümlülerin yaşadığı yerlerin nasıl olduğunu öğrenmek, somut, doğru bilgileri sahnelere aktarmak istediklerini kaydetti."Bu geziyle ödevimizi yaptık. Kafadan uydurmak kolay, 'doğru olanı görelim, yanlış bir şey yapmayalım' diyerek bilgiler aldık. Cezaevi konusu suistimala uygun bir kavram. Biz topluma gerçekçi ve masalsı havayla suç işlenmemesini, şiddet uygulanmamasını, kadınlara yönelik şiddetin azalmasını arzu eden bir dizi yaptığımız için bu konuda geziyle Adalet Bakanlığı, cezaevi yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Ziyaretimize destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin