Avlu dizisinin setinden topluma büyük bir mesaj var!

Star ekranlarının sevilen ve ilgiyle izlenen dizisi Avlu, oyuncu kadrosunda da sevilen oyuncular barındırıyor. İşte o oyuncular ve set ekibi bu kez dizi dışında bir mesaj vermek için bir araya geldi. Detaylar haberimizde!

Merve Mutlu
02 Aralık 2018 - 16:33
Gündem

Star Tv ekranlarının sevilen dizisi Avlu, dikkat çekici mesajlarıyla yayın hayatına devam ediyor. Geçtiğimiz bölümlerde bir sahnede, hapishanedeki kadınların yaşamlarına ve acılarına ayna tutan Avlu dizisi bu kez dizi dışında bir mesaj vermek için bir araya geldi.

Ankara'da bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet'in şüpheli ölümünün ardından, bu ölüme dahir açılan soruşturmada, Şule Çet'in Adli Tıp Kurumu raporu da dosyaya girdi. Rapora ilişkin detayların basına da yansıdığı bu davada Şule Çet'in babası, kızı için adalet çağrısında bulundu. #SuleCetİcinAdalet etiketiyle sosyal medya kampanyası başlatılarak birçok insana açık davet yapıldı.

18-12/02/ule-cet.jpg

Çıkan Adli Tıp raporunda, Çet'in vücudunda genel ağır beden travması nedeniyle cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığının belirlenemediği belirtilirken, ilk çıkan raporda tecavüz izlerine rastlandığının açıklandığı akıllara geldi. Şule Çet'in atladığı ya da itildiği belki de düştüğü konusunun "belirlenemediği" açıklandı. 

Şule Çet davasında, daha önce çıkan raporda ise, olay sırasında orada olmadığını belirten şahısların DNA'larının, Çet'in tırnak aralarından çıktığı ve cinsel ilişkiye zorlandığı ayrıca atladığı iddia edilen yerdeki camlarda da Çet'in parmak izlerine rastlanmadığı açıklanmıştı.

29 Mayıs 2018 yılında gerçekleşen bu vahim olayın ardından sosyal medyada gerçekleştirilmeye çalışılan kamuoyu desteğine bir destek de Avlu dizisinin setinden geldi.

18-12/02/avlu-sule.jpg

Gündeme getirilmeye çalışılan Şule Çet için, Star tv'nin sevilen dizisi Avlu'nun ekibinden de bir destek geldi. Demet Evgar, Nursel Köse ve Ceren Moray gibi başrol oyuncularının yanı sıra, set ekibi hep birlikte #SuleÇetİçinAdalet sloganıyla bir video çekerek, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptılar. 

"Şule Çet için adalet istiyoruz, biz de bu davanın takipçileriyiz" diyen ekibin paylaştığı video, sosyal medyada da büyük ilgi ve takdir gördü.

18-12/02/.jpg

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin