Avlu sezon finalinde kimler öldü? Büyük kıyım yaşandı!

Star TV'nin sevilen dizisi Avllu 44. bölümü ile sezon finali yaptı. Birçok ölü var..

Merve Mutlu
31 Mayıs 2019 - 12:06
Yeni Bölüm

Nefes kesen hikayesi ve kadınların yaşamlarının perde arkasına ışık tutan sahneleri ile dikkat çeken ve büyük bir farkındalık yaratan Avlu dizisi, geçtiğimiz akşam yayınlanan 44. bölümü ile ekran macerasına ara verdi. 

19-05/31/deniz-demir-1559290484.png

Avlu'nun sezon finali bol aksiyonu ile büyük heyecan yaşattı. Cezaevi müdürü Zerrin Şahin'in suçlarının ortaya çıkması için başlatılan isyan, Kudret'in Deniz'den intikam almak için eline geçen kozu değerlendirmeye çalışması ile karmaşık bir hal aldı. İki taraf arasında çıkan çarpışma sonucu birçok kişi hayatını kaybetti..

Avlu sezon finalinde kimler öldü?

Dizinin sezon finalinde: Kudret ve Deniz'in mücadelesi, insanların hayatlarını kaybetmelerine neden oldu. Zerrin Şahin'in başlattığı savaşta, onun dışında herkes zarar gördü. 

Hayatını ilk kaybeden, Zerrin müdürün başında bekleyen doktor oldu. Zerrin, kaçabilmek için, kandırdığı doktorun kafasında şişe kırarak öldürdü..

19-05/31/doktor.png

Kudret'in takımı ile Deniz'in takımının karşı karşıya gelmesi ile büyük bir savaş yaşandı. Herkesin birbirine girdiği arbedede, daha önce intihar girişiminde bulunan ve birkaç bölüm diziye ara veren Derya Bozbayır karakteri öldü. Karakteri canlandıran Simel Keçicioğlu da diziden tamamen ayrılmış oldu...

19-05/31/simel-kec.png

Diziye, üvey babasının tacizinden korunmak için onu yaralayarak giren ve zengin iş insanı olan üvey babanın ismine zarar gelmemesi için uyuşturucu madde kullandığı ve bu nedenle saldırdığı söylenerek hapse girmesi ile dahil olan Pelin Güney de hayatını kaybedenlerden biri oldu.. 

Deniz'in, ölen kızı Ecem'e benzettiği ve kızı gibi sevdiği Pelin, Kudret'in Deniz'in canını yakmak için kullandığı bir koz oldu ve boğazını keserek Azra ve Deniz'in gözleri önünde öldürdü.. Karakteri canlandıran İdil Sivritepe de diziden ayrılmış oldu.. 

19-05/31/pelin.png

Dizinin en bomba sahnesi ise Deniz'in Kudret'ten hesap sorduğu sahneydi. Kızı Ecem'in ölümünden sorumlu olan Kudret'in bir de Pelin'i boğazını keserek öldürmesi, Deniz için son damlaydı. İlk olarak kolunu kırdığı ve bacağından yaraladığı Kudret'i kaçmaya çalıştığı merdivenlerde yakalayan Deniz, merdivenlerin başındaki yükseklikten aşağıya attı. Çarpma etkisi ile kanlar içinde kalan Kudret Öztürk de hayatını kaybetti..

Karakteri canlandıran Nursel Köse de yeni sezonda dizide olmayacak isimler arasına girdi.. 

19-05/31/kudret-1559291715.png

Cezaevinden kaçma planları doğrultusunda hareket eden mahkumlar, Oğuz ve Oktay'ın tünelin diğer ucunu açması ile kaçmaya başladı. İçeriden ilk çıkan ve Oktay tarafından kaçırılan mahkumlar; Heves ile Dudu oldu. 

Yalnız ortada hâlâ bir sorun vardı. Kudret'in elindeyken doktoru öldürüp kaçan Zerrin, Deniz tarafından emniyete teslim olmuş sanılıyordu. Teslim olmadığını öğrenince hâlâ içerde olduğunu anlayan Deniz, nerede olduğunu çözmeye çalıştı. 

44. bölümün son sahnesinde ise: Zerrin, Azra'yı mutfağa kilitleyerek gazı açtı ve ateşe verdi. Deniz ve Oğuz'un yetişmesi ile kurtuldu. Ancak yaşanan patlamada uçan parçalardan biri Oğuz'un beline saplandı. Oğuz devam edemeyeceğini ve öleceğini anlamıştı. Ancak Deniz'in yola devam etmesi için o da arkalarından tünele girdi. Ancak tünelin yarısına gelmeden Oğuz öldü.. Hemen ardından yaşanan patlama ile de Oğuz'un bedeni küle döndü.. 

19-05/31/ouuz.png

Böylece Oğuz Okan karakteri ölürken, Ertan Saban da diziden ayrılmış oldu.. 

Dizinin son sahnesinde de Deniz ve Azra, tünelden çıktı. Patlama ile Oğuz'un öldüğünü anlayan Deniz acı çekerken, ikisi de hiçbir şey söylemeden dumanların arasında, oldukları yerde kaldılar. 44. bölüm ile sezon finaline giren dizi de, "Patlama etkisinde cezaevinde başka ölen var mı?" ,  "Deniz ve Azra yakalanacak mı?" "Zerrin Şahin'e ne olacak?" gibi birçok soru ile merak içinde izleyenlerini bekletmeye başladı..

19-05/31/deniz-ve-ceren.png

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin