Avlu'da Nursel Köse'nin canlandırdığı Kudret karakterinin trans birey olduğu ortaya çıktı

Star TV'nin sevilen dizisi Avlu'nun geçtiğimiz akşam yayınlanan sezon finalinde bir gerçek daha ortaya çıktı.

Merve Mutlu
31 Mayıs 2019 - 12:20
Yeni Bölüm

Ceren Moray, Demet Evgar ve Nursel Köse'yi başrolde buluşturan ve birçok konuda farkındalık yaratan Avlu dizisi, sezon boyunca verdiği güçlü mesajların yanı sıra eşcinsel görünürlüğü açısından da Türkiye televizyonları açısından büyük gelişmelere imza attı. 

19-05/31/kim-kudret.png

Dizi daha başlamadan LGBT bireylerin de görünürlüğünün olacağı konusunda haberler çıkmış ve hatta bizzat eşcinsel bireyler de kadroya dahil edilmişti. Bu güzel gelişme ile LGBT camiasına destek olan Avlu dizisinde birçok eşcinsel imgelerin olması ve ilk defa bir kadın ile erkeğin değil de iki kadının yani Azra ile Deniz'in (AzDen) yakıştırılması ile çok büyük bir adım olmuştu. 

19-05/31/azra-ve-deniz.png

19-05/31/deniz-ve-azra.png

Eşcinsel bireylerin ve yakınlıkların doğrudan olmasa da dolaylı olarak göze çarptığı dizinin ikinci sezonunda, oyuncu Sevda Dalgıç'ın canlandırdığı Bade karakterinin trans bir birey olması, dizi içerisinde toplumsal normların yansıması olarak aşağılanma ile de olsa ön plana çıkarılmış, transeksüel bireyler de dizide kendilerinden bir parça bulmuşlardı. 

19-05/31/bade-avlu.png

Youtube içerik üreticisi Merve Mutlu Dorak, aylar önce yayınladığı "Avlu'da neler oluyor? Kudret'in Büyük Sırrı" başlıklı videosunda Kudret karakterinin aslında trans bir birey olduğundan bahsetmişti. Bu durumda Alp'in evlatlık olduğu iddiası güçleniyordu. Ancak dizide, Kudret'in maskulen tavırları, konuşması ve giyim tarzı dışında açıkça söylenmiş bir ibare yer almıyordu. 

Dizinin sezon finalinde ise beklenmedik bir an yaşandı. Deniz tarafından öldürülen Kudret karakterinin, dizi boyunca hiç çıkarmadığı ve dikkat çeken fuları, ölümünün ardından çıkarıldı. Kudret'in boğazındaki ameliyat izi ise işte tam da o an dikkat çekti.

19-05/31/kudret-1559295028.png

Söz konusu YouTube videosu da düşünüldüğünde; Kudret'in boğazındaki izin, beden uyumlama ameliyatı geçirerek adem elması denilen bölgenin alınması ile oluşmuş bir ameliyat izi olduğu düşüncesi hakim oldu...

İşte o YouTube videosu: 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin