Avlu'daki tarot kartlarının anlamı ne? 36. bölümde neler oldu?

Star tv'nin sevilen dizisi Avlu 36. bölümüyle geçtiğimiz akşam ekranlardaydı. Sevilen dizinin tarot kartlarıyla ilgili sahneleri oldukça ilgi çekti.

Merve Mutlu
29 Mart 2019 - 10:31
Yeni Bölüm

Başrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray ve Nursel Köse'nin rol aldığı, star tv'nin sevilen dizisi Avlu 36. bölümü ile geçtiğimiz akşam ekranlardaydı. İzleyenleri ekran başına kilitleyen Avlu son bölümünde, Zerrin'e gelen maildeki tarot kartları ve anlamları oldukça merak uyandırdı. 

19-03/29/kartlarin-anlami.png

Avlu son bölümde: Kardeşi Zeynep'in ölümünden sorumlu tuttuğu herkesi tek tek cezalandırmak için yakınlarında dolaşan ve sırf bu nedenle cezaevi müdürü olan Zerrin, planlarını gerçekleştirmek için yardım aldığı Necdet adlı adamdan bir mail aldı. Bu maili de, odasında ipucu arayan Deniz'in görmesi ile ipin ucu yakalanmış oldu. 

Zerrin'e gelen mail..

Necdet'ten Zerrin'e gelen mailde: "Bensiz yapamazsın, daha çok işimiz var." yazısı ve 4 adet tarot kartı dikkat çekti. O kartları ve anlamlarını sizler için derledik..

Avlu son bölümdeki tarot kartları.. 

Necdet tarafından Zerrin'e gönderilen maildeki ilk kart Kılıç Kraliçesi kartı idi. Ancak bu kartın üzerinde kırmızı bir çarpı işareti vardı. Bu kartların anlamlarını Safiye söylerken, kartların kişileri temsil ettiğini çözen kişi ise hapishaneye geri dönen Azra oldu. 

19-03/29/kilic-kralicesi.png

Kılıç Kraliçesi kartının anlamı: Kendine hakim olma özelliği, kendine fazla güvenmek, keskin ve eleştirici, doğruluk, eşitlik ve eğitim en temel amaçları hedefler. Bu kart için Avlu dizisinde Zerrin tarafından Melis ile özdeşleştirilmiş ve üstü çizilerek saf dışı bırakmaya işaret edilmiştir çıkarımı yapılsa da, kartın üzerinin çizilmiş olması halledildiği anlamına gelmekte ve Zerrin'in esas düşmanı olan ve ölen Nihal Müdürü simgelemektedir. 

19-03/29/eytan.jpg

Şeytan kartının anlamı: Karanlığı, kötülüğü, paraya maddeye aşırı düşkünlüğü anlatır. Avlu dizisinde Şeytan kartı Zerrin tarafından Kudret ile ilişkilendirilmiştir.

19-03/29/kuvvet.jpg

Ters Güç kartının anlamı: Ters duran güç kartı güçsüzlük ve yenilgi, kendine güvenememek anlamı taşır. Sinir, şiddet ve kontrolsüzlük, kendini sevmeme ve kavgacılığı işaret eder. Avlu dizisinde bu kart Zerrin tarafından Azra olarak düşünülmüştür.

19-03/29/screenshot_1.png

Kule kartı: Beklenen bir değişikliği, yıkımı simgeler. Son bölümde Oktay'ın yıkımından da görüldüğü üzere Avlu dizisinde Zerrin müdür Kule kartını Oktay ile özdeşleştirmiştir.

Avlu Zerrin neyin peşinde?

19-03/29/kartttt.png

Zerrin, yıllar önce babasını öldürerek cezaevine giren kardeşi Zeynep'in Azra'nın Kudret'e karşı köstebeği olması ve Nihal Müdür tarafından korunmaksızın başka cezaevine sevk edilerek orada da Oktay tarafından bir saldırı anında istemsizce vurulması ile çok büyük acılar yaşamasının üzerine, her şeyi, nişanlısını bile geride bırakarak cezaevi müdürü olmak için uğraşan ve akıl hastalıkları olan bir kişidir. Zaman zaman terk ettiği nişanlısını iç sesi olarak duyan ve hayali olarak karşısında gören Zerrin, intikamını almak için büyük bir plan başlatmıştır. 

Nihal müdürün ölümünde de parmağı olduğu düşünülen Zerrin'in intikam listesinde; Kudret, Azra ve Oktay vardır. Ancak yoluna çıkan diğer insanların da üzerine basmaktan geri durmaz. 

Planlarında kendisine yardımcı olması için Necdet adında bir adamla anlaşan Zerrin, Necdet'i kendinden uzak tutmaya ve egemenin de kendisi olduğunu hatırlatmaya çalışır. Tarot kartlarıyla da düşmanlarını eşleştiren Zerrin, her geçen gün daha da tehlikeli olmaktadır. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin