Avlu'nun Kudret'i Nursel Köse'nin kitabı çıktı! "Soytarı Özgürlüğü" ne anlatıyor?

Star tv'nin en sevilen dizileri arasında yer alan Avlu'nun başarılı oyuncusu kitap yazdı. Detaylar haberimizde..

Merve Mutlu
13 Mayıs 2019 - 15:12
Magazin

Star Tv ekranlarında yayınlanan Avlu dizisinde başrolü Ceren Moray ve Demet Evgar ile paylaşan Nursel Köse'nin kitabı raflarda yerini aldı. 

19-05/13/nursel-kose.png

Avlu dizisinde canlandırdığı kötü karakter Kudret ile takipçileri ve sevenleri artan başarılı oyuncu Nursel Köse, "Yüksek dozda şizofreniz, soyut ve özgün bir kitap" diyerek tanımlanan kitabına Soytarı Özgürlüğü" adını verdi. 

Soytarı Özgürlüğü'nün konusu ne?

"Dünya bir karnaval yerine dönüşsün isteyenler, içindeki soytarının şarkı söylemesine izin verir."
Beyazperdenin bukalemun kadını Nursel Köse, "Kral çıplak!" diyebilen o muzır tavırlı, sivri dilli, bedeni IQ'suna dar gelen tatlı soytarısıyla ilk kez tanıştırıyor okuru.

Soytarının güçlü bir silahı var elinde:

Mizah!

Mizahla eleştirir, yerer, işaret eder, farkındalık yaratır ve uyuyan toplumları dürtüp uyandırır soytarı. Ciddiyetin kalın duvarlarını aşar, mayınlı bölgelerde özgürce dolaşır ve yaralanmadan çıkar. Kolay affedilir, hoş görülür ve pek sevilir.

İçindeki çocuk yerine, içindeki soytarıyı keşfedenlerin nasıl da güçlü bir peri çubuğuna sahip olduğunu akla hayale sığmaz öykülerle anlatan oyuncu Nursel Köse, tiyatroyu, komediyi, trajediyi, aşkı, siyaseti, seksi, sosyal medyayı, sokağı, evi, bahçeyi, içerdekini, dışardakini, Almanya'yı, Türkiye'yi, gurbetçiyi, göçmeni akla zarar bakış açısıyla öylesine öyküleştiriyor ki, susturulmuş özgür soytarıların mizah dolu kalplerine yeniden hayat üflüyor.

Koşarken okumaya çalışmak kadar şizofrenik bir serüven...

"Kendimi dünyanın misafiri gibi hissediyorum, yerleşemedim bir türlü."

Avlu'nun Kudret'i Nursel Köse kimdir?

19-05/13/nurse.jpg

29 Mart 1961 doğumlu olan Köse, 17 yaşında üniversite için Almanya`ya yerleşti (1978). Köln Üniversitesi`nde Mimarlık okuduktan sonra kısa bir süre mesleğini yaptı. Daha sonra psikoterapist olan arkadaşı Serpil Pak ile kabare yapmaya başladı. İlk kadın kabare grubunu kurdu. Grubun adı "Die Bodenkosmetikerinnen" yani "Yer Kozmetikçileri" di. Bu kabare ile Berlin`de büyük başarı yakaladı, kabarenin yıldızı olarak tanındı. Bunun dışında radyo tiyatroları ve şiirler yazdı. Hem Alman hem de Türk dizi ve filmlerinde oynadı.2007 yapımı Yaşamın Kıyısında filmiyle adını tüm dünyaya duyurdu, oyunculuğuyla Anam ve Yaşamın Kıyısında filmleriyle büyük beyeni topladı. 2007 Münster Film Festivali`nde jüride yer aldı ve onur konuğu oldu. San Franciso`da yapılan Berlin Beyond Film Festivali`nde onur konuğu oldu.Türk-ALman oyuncu olarak tanınmaktadır. 1992 yılından beri stand-up yapıyor. 

Oyuncunun daha önce rol aldığı diziler:

- Tatort

- Yasemin

- Sessiz Gece

- Yeni Başlayanlar için Türkiye

- Kartallar Yüksek Uçar

- Kavak Yelleri

- Kalpsiz Adam

- Kış Masalı

- Karanlığın Gözleri

- Al Yazmalım

- Kötü Yol

- Paramparça 

- Avlu

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin