Başarılı oyuncu Engin Benli Diriliş Ertuğrul dizisine katıldı!

TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un kadrosuna Engin Benli de dahil oldu!

Merve Mutlu
23 Ocak 2019 - 09:25
Magazin

TRT ekranlarının ilgiyle izlenen reyting rekortmeni olan dizisi Diriliş Ertuğrul'un kadrosuna yeni bir oyuncu daha dahil oldu. Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın yer aldığı Diriliş Ertuğrul'da başarılı oyuncu Engin Benli de izleyici karşısına çıkacak.

19-01/23/engn.jpg

Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Didem Balçın, Cengiz Coşkun ve Nurettin Sönmez gibi isimlerden oluşan güçlü kadrosuyla da beğeni toplayan 'Diriliş Ertuğrul'un ekibine, 'Kanıt' dizisinde hayat verdiği 'Başkomiser Orhan' rolüyle hafızalara kazınan, Poyraz Karayel dizisinde Zafer karakteriyle başarısına bir kez daha şahit olduğumuz usta tiyatrocu Engin Benli de dahil oldu.  

Daha önce Muhteşem Yüzyıl: Kösem adlı dönem dizisinde Sinan Paşa karakterine hayat veren Engin Benli'nin dönem dizilerine aşina olmasının da etkisiyle, güçlü bir karakter ile ekranlarda olacağı düşünülüyor. 

Engin Benli kimdir?

19-01/23/engin-benki.jpg

İlk öğretimini, İzmir'de tamamladıktan sonra, lisans eğitimini, Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 1995 yılında tamamladı. Profesyonel tiyatro hayatına, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak başladı. Ardından, 1995-1997 yılları arasında Bursa Devlet Tiyatrosu'nda "stajyer sanatçı" olarak görev yaptı. Kurulduğu yıl olan 1997 yılında bu yana, İzmit Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu olarak yer alıyor. Ayrıca, tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, çeşitli, Sinema ve Televizyon çalışmaları da yapmaktadır. Özellikle 2010 yılında yayımlanmaya başlayan Kanıt adlı dizideki Başkomser Orhan rolü ile geniş kitlelerce tanınmıştır. Hemen ardından Poyraz Karayel dizisinde Zafer karakteri, Her Sevda bir Veda, Göç Zamanı ve Muhteşem Yüzyıl: Kösem gibi yapımlarda yer almıştır. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin