Bilim kurgu dizisi Land of the Giants oyuncusu Deanna Lund hayatını kaybetti

Land of the Giants dizisi ile tanınan aktris Deanna Lund 81 yaşında hayatını kaybetti.

1960'lı yılların sonlarında ABC kanalında ekrana gelen bilim-kurgu türündeki "Land of the Giants" dizisinin yıldız isimlerinden Deanna Lund hayatını kaybetti.

DEANNA LUND 81 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Kariyeri boyunca sayısız film ve dizide rol alan aktris, pankreas kanseri nedeniyle Century City'deki evinde 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

18-06/26/deanna-lund-dizileri.jpg

LUND'UN KARİYERİ

Aktris, 1968-70 yılları arasında yayınlanıp kült statüsüne erişen Land of the Giants'ta Valerie Scott karakterine hayat vermişti. Lost in Space ve Voyage to the Bottom of the Seas dizilerinin arkasındaki isim Irwin Allen'in yaratıcısı olduğu dizinin hikayesi uçuşları esnasında bir zaman atlamasıyla karşılaşıp 1980'li yılların Londrası'nda kendilerini bulan ve buradaki en büyük sorunlarının kendilerinin boyutlarının normal ancak diğer her şeyin devasa boyutlarda karşılarına çıkması olan bir grubun yaşadıklarına odaklanıyordu.

1937 senesinde Oak Park, Illinois'ta hayata gözlerini açan Lund'un oyunculuk kariyeri 1960'lı yılların ortalarında başladı. Kariyerinin ilk döneminde Sting of Death (1965), The Oscar (1966), Out of Sight (1966), Spinout (1966), Paradise, Hawaiian Style (1966), Dr. Goldfoot and the Bikini Machine (1965) ve Johnny Tiger (1966) gibi çeşitli filmlerde rol aldı.

18-06/26/land-of-the-giants-oyunculari.JPG

1966 yılında The Loner, The Road West ve Laredo gibi dizilerde ufak roller alarak dizi dünyasına da adım atan aktrisin Land of the Giants öncesinde en bilindik rolü 1967 senesinde Batman'in iki bölümündeki Anna Gram rolü oldu. Lund aynı yıl içinde Frank Sinatra ve Jill St. John'lu özel dedektif temalı film Tony Rome'da (Miami'de Cinayet) göründü.

Land of the Giants dizisiyle adını iyice duyuran aktris sonraki dönemde 1970'lerin The Waltons, The Incredible Hulk, Love, American Style gibi popüler dizilerinde izleyicilerin karşısına çıktı.

Land of the Giants'taki rol arkadaşı Don Matheson ile olan evliliğinden aynı zamanda oyunculuk yapan Michele Matheson isminde bir kızı olan Lund, 1995 senesinde TV talk show sunucusu Larry King ile nişanlanmış ancak bu ilişki evlilikle sonuçlanmamıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin