Birce Akalay'ın "miting" sahnesi sete damgasını vurdu!

Çekimleri devam eden "Zaferin Rengi" filminde Birce Akalay'ın "miting" sahnesi dikkat çekti. Halide Edip Adıvar'ın yüreklere dokunan Sultanahmet Mitingi'ndeki konuşmasını canlandıran Birce Akalay, oyunculuğuyla göz doldurdu. İşte Birce Akalay'ın miting sahnesinden detaylar...

ozan
23 Ekim 2023 - 13:34
Kültür Sanat

Abdullah Oğuz'un hem yönetmen hem de yapımcı koltuğunda oturduğu ve yapımcılığını Evren Oğuz ile birlikte paylaştığı "Zaferin Rengi" filminin çekimleri devam ediyor. Filminden paylaşılan sahnelerden biri ise Birce Akalay'ın hayat verdiği Halide Edip Adıvar'ın, "Sultanahmet Mitingi"nden yansımaların olduğu sahne oldu.

23-10/23/birce-akalay.jpg

1919 yılında Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen miting, "Zaferin Rengi"nde yeniden canlandırıldı. İstanbul halkını, ülkenin işgaline karşı harekete geçirmek için Halide Edip tarafından yapılan konuşma, Birce Akalay'ın oyunculuğuyla bir kez daha tüyler ürperten sahnelerin yaşanmasına neden oldu. Akalay'ın konuşması, settekiler tarafından hayranlıkla karşılanırken, film de merakla bekleniyor.

23-10/23/birce-akalay1.jpg

"Zaferin Rengi"nde Fenerbahçe’nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Bey’i genç oyuncu Kubilay Aka, Peyker rolünü Gülper Özdemir canlandıracak. Ayrıca oyuncu kadrosunda Nejat İşler (Sabri Toprak), Timuçin Esen (Topkapılı Cambaz), Yiğit Özşener (Mustafa Kemal Paşa), Gonca Vuslateri (Vera) ve Birce Akalay (Halide Edib Adıvar) yer alacak. 

NE ANLATIYOR? 

1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da düşman kuvvetlerine karşı örgütlenerek Anadolu’da başlatılan direnişin hikayesini, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor başarılarından biri olarak kabul edilen General Harington Kupası efsanesinin etrafında kurgulayarak beyazperdeye taşınacak.

Eşsiz dostluklar, benzersiz bir aşk ve tarihe damga vurmuş bir spor müsabakasının nefes kesen hikayesiyle örülmüş olan film, güçlü oyuncu kadrosu ile gelecek yıl vizyonda olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin