Black Lives Matter hareketi yeni bir diziye konu oluyor: They Can’t Kill Us All

AMC, Wesley Lowery'nin "They Can't Kill Us All: Ferguson, Baltimore, and a New Era in America's Racial Justice" isimli kitabına dayanarak hazırlanan yeni bir dizi projesinin geliştirme çalışmalarına başladı.

Volkan Küçükel
12 Eylül 2017 - 14:45
Gündem

Black Lives Matter (Siyahların Yaşamları Değerlidir) hareketi yeni bir diziye konu oluyor.

Kaliteli dizileriyle dikkat çeken Amerikan kablolu televizyon kanallarından AMC, Wesley Lowery'nin "They Can't Kill Us All: Ferguson, Baltimore, and a New Era in America's Racial Justice" isimli çok satan kitabına dayanarak hazırlanan yeni bir dizi projesinin geliştirme çalışmalarına başladı.

Brad Weston'ın yapım şirketi Makeready ve yazar LaToya Morgan'ın (Into the Badlands, Turn: Washington's Spies) elinden çıkacak dizinin hikayesinin dayandığı kitap 2016 senesi içinde Little, Brown & Company tarafından yayımlanmış ve geçtiğimiz sonbahar döneminde yayın hakları Makeready tarafından satın alınmıştı.

17-09/12/they-cant-kill-us-all.jpg

"THEY CAN'T KILL US ALL" KONUSU

Kitap; Ferguson, Cleveland, Baltimore ve başka yerlerde zayıf okullar, çöken altyapı ve az sayıda iş imkanı barındıran özelliklere sahip ayrı tutulmuş mahallelerde yaşanan ve ırkçılık içeren sansasyonel polis şiddeti olaylarını ve Michael Brown, Tamir Rice ve Freddie Gray'in ölümleri için adalet arayan Black Lives Matter (Siyahların Yaşamları Değerlidir) isimli sivil toplum hareketinin doğuşunu anlatıyor.

AMC ile genel bir anlaşması bulunan LaToya Morgan'ın senaryosunu kaleme alacağı kitabın dizi uyarlamasında güncel olaylar ile kurgusal karakterlerin sesleri ve hikaye aracılığıyla ırk ilişkileri de izleyicilere yansıtılacak.

17-09/12/irkcilik-olaylari.jpg

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Morgan ile birlikte Makeready kurucusu ve CEO'su Weston ile yaratıcı başkanlar Pam Abdy ile Scott Nemes projenin yürütücü yapımcı kadrosunda bulunuyor.

The Washington Post muhabiri olan Wesley Lowery'nin liderliğinde, gazetenin 2015 senesinde 990 polis olayını mercek altına aldığı "Fatal Porce" projesi 2016 yılında Ulusal Raporlama için Pulitzer Ödülü'nü kazanmıştı.

"They Can't Kill Us All"ın senaryo geliştirme çalışmalarına devam ediliyor.

17-09/12/blaxk-lives-matter-hareketi.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin