Bülent İnal: "Abdülhamid'in ruhuna girdim."

Sultan Abdülhamid rolü ile izlediğimiz ve başarılı oyunculuğu ile bizleri kendisine hayran bırakan Bülent İnal, Al Jazeera kanalının El Mesaiyyat adlı kültür sanat programı ile canlı yayında bir röportaj gerçekleştirdi.

Nurşah
16 Mayıs 2018 - 13:56
Röportaj

Sunuculuğunu Mogahed Sarar'ın yaptığı programa katılan Bülent İnal; Payitaht Abdülhamid dizisini, beraber çalıştıkları ekibi ve Sultan Abdülhamid'i anlattı. İşte canlı olarak yayınlanan röportajın detayları...

18-05/16/al-jazeera-mubahser-kanali-canli-yayin-mogahed-sarar-ve-bulent-inal.jpg

“Abdülhamid’in ruhuna girdim!”

Sunucunun role hazırlanma sürecine dair kendisine yönelttiği soruya Bülent İnal şu cevabı verdi:

Abdülhamid, oyuncu olarak çok sinematografik bir karakter. Başlangıçta tedirginliğim vardı, ancak bu rolü oynamayı çok istiyordum ve 1 yıl öncesinden bu karakteri üstlenmeyi isteğimle ilgili mesajları hep alıyordum. Başta tedirginliğim vardı. Fakat proje, iyi bir senaryo, iyi bir yapım şirketi ve doğru isimlerle birlikte mükemmel bir şekilde ortaya çıktı. Özellikle senaristlerimizle, tarih danışmanlarımızla ve okuduğum tarih kitaplarıyla dolu dolu bir 3 ay geçirdim ve karakterin üzerine çalıştım. O ruhu layığıyla üstlenebileceğimi, rolü üzerime giyebileceğimi hissettim.

“Abdülhamid hakkındaki görüşleri tarihçilere bırakmak lazım!”

Abdülhamid karakterini üstlenirken tarihçilerin onun karakteri üzerinde iki farklı görüşünün olduğunu ve kendisinin hangisinden cesaret alarak bu rolü üstlendiği sorusunu yönelten sunucuya ise bakın ünlü oyuncu ne demiş:

Başlangıçta bunu düşündüm… İnsanlar bu projeye başlarken "Kızıl Sultan" ile "Ulu Hakan" dedikleri ve dediğiniz gibi tarihçilerin farklı görüşlerinin olduğu bu tarihi karaktere nasıl bakacaklardı? Fakat ben tarihi şahsiyetlere böyle bakılmasından öte bir aktör olarak Abdülhamid’i oynamayı çok istediğime karar verdim. Benim üzerime düşen; Abdülhamid’i anlamak, oynamak ve asıl olan onu karakter olarak seyirciye anlatabilmekti. Başlangıçta düşündüğüm bu fikirleri bir kenara bıraktım. Çünkü bu benim işim değil! Bunu tarihçilere bırakmak lazım... Ben sadece Abdülhamid değil, bütün tarihi isimlerin pozitif yönüne bakıyorum. Neler yaptıkları, geride neler bıraktıkları benim daha çok ilgimi çekiyor. Mesela, ben rolü kabul ettiğimde işe Abdülhamid’in iç dünyasını anlamaya çalışarak başladım. Onun şehzadelik döneminden padişahlık dönemine geçişini anlatan 2 psikiyatrın yazdığı bir kitap beni çok etkiledi. Onun iç dünyasındaki sıkıntıları, annesini, çocuğunu kaybetmesindeki ruh hali beni çok etkiledi...

18-05/16/bulent-inal-al-jazeera-mubahser-kanali-canli-yayin-roportaji.jpg

Kazanmaktan çok korumak mühim!”

Mogahed Sarar Abdülhamid'in oldukça buhranlı dönemlerini anlatan bu rolü üstlendiği neden ile ilgili kendisine bir soru yöneltince Bülent İnal tüm samimiyeti ile şunları söyledi:

Bir projeyi hazırlarken seyirci kazanan şahsiyeti görmek ister elbette. Ancak biz zaman dilimi olarak 'Mücadele' ile birlikte ilerleyen Abdülhamid ile yol alıyoruz. Tarihin içinde yükseliş ya da çöküş devri fark etmez, asıl olan mücadeledeki haline bakmaktır. Bir kaleyi fethedebilirsiniz ama o kaleyi koruyup korumadığınız ile ilgili olan zaman dilimi çok daha mühimdir. Bizim anlattığımız ruhu baştan beri seyirci destekliyor ve izliyor. 33 yıllık bir mücadelede neler olduğuna bakmak, bunu anlatmak ve seyircinin sevgisini görmek gerçekten çok özel bizim için. Anlattığımız şeyler bugün ile örtüşüyor olabilir. Bu duygu onlara geçiyor olabilir. Bizim de anlatmak istediğimiz bu, ne olursa olsun mücadeleyi bırakmayın.

"Dedem yaşındaki insanların sokakta ‘Hünkarım’ diyerek elimi öpmeye çalışması beni çok etkiliyor!"

Bülent İnal, Sultan Abdülhamid rolü ile halk tarafından büyük bir sevgi gördüğünü de şu sözlerle ifade etti:

“Biz bize gelen sevgiye ve ilgiye dair çok şey yaşıyoruz sette ve dışarıda. Özellikle Abdülhamid’i sevenlerin müthiş bir ilgisi var. Herkes bize destek oluyor.. En önemlisi ben sokakta yürürken dedem yaşındaki insanların Hünkarım diyerek elimi öpmeye çalışması ve sarılmaları beni çok etkiliyor..”

"Cumhurbaşkanımız dizimizi destekliyor!"

“Sağolsun Cumhurbaşkanımız her zaman bizim dizimizi destekliyor. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim, bu devlet kurumlarından tutun da, izleyenlerimize kadar her zaman ilgisi, sevgisi ve desteği var. Anlatmak istediğimizi anlıyorlar ve bunun da karşılığı onların sevgisi ve ilgisi olarak bize geri dönüyor. “

 18-05/16/al-jazeera-mubahser-kanali-canli-yayin-mogahed-sarar-ve-bulent-ina-1526467530.jpg

“Payitaht’ın çevirisini yaparak bir an önce satmalısınız!”

Başarılı sunucu son olarak Payitaht Abdülhamid dizisinin ülkelerinde büyük bir ilgi ile karşılandığını ve çevirilerinin yapılarak kendi kanallarında yayınlanması isteklerini Bülent İnal'a iletti...

 “Diziyi beğenerek ve takdir ederek izliyoruz. Şu an resmi olarak kanallarımızda yayınlanmamasına rağmen Arap ülkelerinde ülkenizde yayınlandığı gün yüksek oranda reyting izlenimleri aldığını paylaşımlarımızdan görüyoruz. Payitaht Abdülhamid, Arap dünyasında şu anda TRT, youtube ve sosyal medya üzerinden sizin aracılığınızla izlenebiliyor. Henüz ülkemizdeki kanallarda yayınlanmadığı için de çok fazla merak ediliyor. Yapım şirketinizden, yurt dışı satışlarını bir an önce yaparak ve hatta yayın günüyle paralel Arapça’ya çevrilerek sosyal medyada da satışıyla birlikte kanallarımıza bunu satarak dizinizi bizimle buluşturmasını arzu ediyoruz. Bizim izleyicimiz dizinizin yayın günü youtube resmi hesaplarınızdan diziyi indirerek kendileri çeviriyorlar. Bu yanlış çevirilere de neden oluyor. Aynı durum Diriliş Ertuğrul’da da yaşanmıştı. Ve dizinin satışı daha sonra yapılmıştı. Yanlış çevirilerle daha önce indirilip izleyiciler tarafından yayınlandığı ve seyredildiği için etkisi azalmıştı. Öncelikle sosyal medya için paralı site ve kanalları kullanarak, çevirisiyle birlikte henüz sezon bitmeden yayınlarsanız çok mutlu oluruz. Bunun etkisi hem büyük olacak hem de yanlış çevirilerin olmasına engel olacaktır.”  

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin