Barış Atay kimdir? Genç oyuncu neden gözaltına alındı?

Barış Atay gözaltına alındı! Dizi ve tiyatro oyuncusu olan Barış Atay kimdir? Biyografisi ve hakkında merak edilenler!

Nurşah
16 Mayıs 2018 - 12:39
Kültür Sanat

Güne ünlü bir oyuncunun gözaltına alındığı haberi ile başladık. Siyasi bir duruş sergileyen ünlü oyuncu Barış Atay kimdir? Kaç yaşında?

18-05/16/baris-atay-kimdir.jpg

Barış Atay kimdir?

Barış Atay 22 Eylül 1981 tarihinde Almanya'da dünyaya gelmiştir. Bir süre sonra ailesi ile Antakya'ya gelen Atay, 1999 senesine kadar burada yaşamıştır. 

Üniversite eğitimine Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünde başlamıştır. Fakat üniversite eğitiminin son senesine geldiğinde oyuncu olmak istediğine karar vermiştir. Ardından İstanbul'a gelen Barış Atay, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencisi olmuş ve 2004 senesinde buradan mezun olmuştur.

18-05/16/baris-atay.jpg

2002 senesinde yayınlanan Aşk ve Gurur adlı dizide canlandırdığı Kenan karakteri ile televizyon ekranlarına giriş yapan oyuncu, Şöhret ve Arka Sıradakiler dizileri ile gündemde kalmaya devam etmiştir. Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı Hayat Devam Ediyor dizisinde de Kürşat Hazar rolü ile karşımıza çıkmıştır. 

Zincirbozan, Kavuk, Güzel Günler Göreceğiz filmlerinin oyuncu kadrolarında kendisine yer bulan Barış Atay, ayrıca çeşitli tiyatro oyunlarında da rol almıştır.

18-05/16/baris-atay-neden.jpg

Barış Atay neden gözaltına alındı?

Avukat Efkan Bolaç'ın "Nihayet Barış Atay'ı gözaltına aldırmayı başardılar. Birilerine yargılanacaksın demek veya affetmiyorum demek ne zamandır suç oldu" sözleri ile duyurduğu Barış Atay'ın gözaltı kararı güne bomba gibi düştü. Barış Atay'ın gözaltına alınmasının sebebi olarak ise twitter hesabı üzerinden attığı çeşitli tweetler gösterildi.

Barış Atay geçtiğimiz günlerde maden işçisini tekmeleyen Yusuf Yerkel'in özür dilemesinin ardından twitter hesabı üzerinden "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" cümlelerini paylaşmıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin