resim yok
28 Mart 2012 - 00:00

 

Sema Şimşek adı son zamanlarda çok gündemde... Yakışıklı model Burak Hakkı ile evlendiğinde masal çiftin “o kız”ı olarak herkese parmak ısırtmıştı, aldatma ve ayrılık haberleriyle de yılın gündemine oturdu... Ve Ebru Güzel, Elele dergisi için “ideal çift” masalından uyanan şimşek’le bir araya geldi.
* Uzaklara bakan, oldukça duyarlı, sessiz, ama bildiğini okuyan bir ifaden var. ıncinmek ya da incitilmek bir kadını daha çok güçlendirir ya, senin de bakışlarından bunu okuyorum, yanılıyor muyum?    
 
- Hiç yanılmıyorsun. Ben bile bu kadar güçlü olduğumu tahmin etmiyordum. şunu anladım ki ruhuna atılan her çentikte, daha da güçlenerek yukarı çıkıyorsun. ılişki anlamında da dostluk anlamında da, her anlamda bu böyle.    
 
* Yıllar önce bir röportajında, “Aldatılırsam bitiririm!” demişsin. Burada kimin bitirdiğinin bir önemi yok, asıl olan prensiplerdir diyebilmek. Bu gücü kendinde nasıl buldun?
 
- Evet, yıllar önce böyle söylemiştim, ama büyüdükçe öğrendim ki, söylediğini uygulamak o kadar kolay değil. şöyle diyelim, zamanın çabuk geçtiğini ve bir hayatın olduğunun farkına varıyorsun. Yaşamak istediğin hayatta, mutsuzlukların olmaması gerektiğine karar veriyorsun. Mutlu olmak kadar, mutsuz etmemek gerektiği de önemli. Belki verilen kararların ertesinde yine mutsuzluk yaşanacak, ama eninde sonunda o doğru noktaya, güçlenmiş olarak ulaşacağını bilmek gerekiyor.
 
* Bütün kadınlar beyaz atlı prens masalıyla büyür. Büyüyünce de ideal evler, ideal eşler için kıyasıya rekabete girer. Gerçek ile kurmaca arasında dengeni nasıl koruyorsun?     
 
- Aslında kime göre ideal, o önemli. ıdeal çift olarak görünenlerin gerçekte ne yaşadığını kimse bilemez. Ben her yere ahtapot gibi yetişebilen, her şeyi yapabileceğine inanan biriyim. Mesela sabah beş buçukta kalkıp, yemek yapıp evden çıkabilecek enerjim var. Her şeyi becermeye çalışmak biraz kişilik yapısıyla ilgili bir durum galiba. Bu kadar çok sorumluluk altına girmenin olumsuz taraflarını yaşadım. Öyle bir noktaya geliyorsunuz ki sorunları tartışamıyorsunuz ve halka başka bir yerden kopuveriyor.
 
ALLAH BURAK’IN DA GÖNLÜNE GÖRE VERSİN
 
* İdeal evlilik masalından yeni uyanan ya da uyanmak isteyen kadınlar için tavsiyen ne olur?
 
- Ben her şeyi yapabilen, başarabilen Sema’ydım ve evlilikler için de nasıl oluyor da yürütülemiyor diye şaşırıyordum. Yaşam öyle bir serüven ki, seni gerçeklerle yüzleştiriyor. Bu iki kişilik bir oyun, ben yaparım düşüncesiyle yola çıkmasınlar.
 
* Boşanma kararının arkasındaki desteği nerede buldun?
 
- Bir kadının maddi özgürlüğünün olması çok önemli. Beni bugün Burak’tan ayrılmaktan daha çok yıkan tek şey işsiz kalmam olur. Evlilik ilişkisi de dahil çalışıp, ihtiyaçlarını kendin kazanıyor olmak bir kadına güven ve güç veriyor.
 
* İkinizi de tanıyan biri olarak sular çekilince kalan balıkları bölüşeceğinize inancım tam... 
 
- Ne kadar doğru bir tanım! En kötü zamanlarımızda bile, Burak hep dualarımın içindeydi. Allah onun da gönlüne göre versin istiyorum. Benim için huzur çok önemli, huzur her şeyi kapsadığı için üçümüz için de en çok huzur diliyorum. 
 
* Rüzgar’ı hangi zamanlar görebiliyor? Üçünüz birlikte olabiliyor musunuz?
 
Yok, henüz üçümüz buluşamıyoruz. Ama özlediği her an, eve gelip Rüzgar’ı görebiliyor.
 
* Rüzgar’a bu durumu tam olarak açıklayabildiniz mi?
 
- Tabii. Burak da, ben de ayrı ayrı konuştuk, senin iki evin olacak gibi şeyler dedik. Ben ne düşündüğünü öğrenmek için “Heyecanlı mısın?” diye sordum. Bana döndü ve “Anne hiç heyecanlı değil, çünkü biz birbirimizi seviyoruz, bir aileyiz ve bir arada olmamız gerekiyor!” dedi. Allah’tan pedagog ile birlikte hareket ediyorduk ve hemen “Doğru birtanem, birbirimizi seviyoruz ve her zaman senin ailen olacağız. Ama biz artık babayla birbirimizi aşk ile sevmiyoruz. Aşk olmayınca anne-babalar ayrılıyor” dedim.
 
* Bunu anlayabildi mi sence?
 
- Anladı.
 
* Baharın doğuşuna denk gelen ve boşanma sürecini atlatmış yeni bir Sema gözlemliyorum, doğru mu?
 
- Bu kadar iyi tarif edilemezdi. Yaşam seni donatıyor, hele ki çocuk olunca... Rüzgar olmasaydı bu kadar güçlü olabilir miydim, bilemiyorum. Bir şeyleri atlatmış olmamda Rüzgar’ın büyük etkisi var. Annelik güdüsü, kişilik gelişimimi hızlandırdı.
 
ÇİRKİN BİR KADINI OYNAMAK İSTİYORUM
 
* Podyumdaki başarılarını takdir etmeyen yok, ben oyunculuk anlamında da olumlu eleştiriler aldığını duydum. Kendini nerede hayal ediyorsun?
 
- Bir sinema filminde çirkin bir kadını oynamayı çok istiyorum. Bizde mankenlerin güzel görünme zorunluluğu vardır ya, işte ben böyle bir kaygının olmadığı bir projede yer almak istiyorum. 
 
* Güzelliğe hiç düşkün olmayan bir kişilik yapın var. Yaşlılık korkun da mı yok?
 
- Yeni yeni başladı. Yüzüm için değil de, bedenim için bir endişe taşıyorum. Yüzümde çizgiler var, ama botoks ya da dolgu yaptırmıyorum. Yaşanmışlıklarımı hatırlatıyorlar. Bu çizgileri seviyorken, kollarım biraz gevşesin hemen sorun edebiliyorum. Göbeğimde yağ fazlalığı olabileceğini hayal bile edemiyorum. Bunlar meslek hastalığı.
 
* Model olmayan pek çok kadın da bu korku ve baskıyı hissediyor... 
 
- Haklısın, ama bizde biraz daha belirgin. Bizler biraz daha takıntılıyız sanırım. 
   
* Bedensel deformasyonla ve baskılarla nasıl mücadele ediyorsun?
    
- Bu sene hayatımda ilk defa spora başladım. 
 
* Kendini nasıl değerlendiriyorsun, sence güzel bir kadın mısın?
 
- Dürüstçe söylemek gerekirse güzel değilim. Ama bir ifadem olduğunun ve insanları bununla etkilediğimin farkındayım. 
 
* Bu yaz şımarmak için iyi bir sebebin var. Herhangi bir plan yaptın mı?
 
- Oğlum ve dostlarımla beraber mavi tura çıkacağım.
 
YENİ EVİNE GİTMEM DOĞRU OLMAZDI
 
* Burak’la arkadaş kalmayı başardığınız bir noktaya geldiniz. Burak’ın evini kurarken yardımlaştığınız doğru mu?
 
- Evet, artık arkadaşız. Burak’ın yeni evine gitmedim. Doğru olmazdı, ama eşyalarını ben hazırladım. Gereken ne varsa yardımcı olmaya çalıştım.
 
YETENEĞİMİ GELİŞTİRSEM MEDYUM OLABİLİRDİM
 
* Bazı özel yeteneklere sahip olduğunu biliyorum, bu Rüzgar’a da geçmiş. Medyumluk mu, nedir sendeki bu durum?
 
- Altıncı his diyelim. ıçgüdülerime çok güveniyorum. Eğer içimde herhangi bir şey kuşku hissi yaratıyorsa, mutlaka olumsuz bir şey oluyor. ıyi yöndeyse yüreğimde bir pır pır oluşuyor. Bunu geliştirmiş olsaydım medyum boyutuna gelirdim. 
 
* Neden yeteneğini geliştirmiyorsun, korkuyor musun?
 
- Evet korkutuyor. Bazen bir şeyleri bilmemek daha iyi. Rüzgar’ın geleceğini önceden bildiğimi düşünsene!   

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin