Burak Özçivit'in yeni dizi imajı çok konuşulacak! Tarihte Osman Gazi kimdir?

Başarılı oyuncu yeni dizisi için imaj değiştirdi.

Merve Mutlu
10 Ekim 2019 - 17:10
Magazin

En son Neslihan Atagül ile başrolünü paylaştığı ve çok ses getiren Kara Sevda dizisinde Kemal Soydere karakterini canlandıran yakışıklı ve başarılı oyuncu Burak Özçivit, yeni dizisi ile yine ekranları sallamaya geliyor. 

19-10/10/burak-ozcivit.png

Daha önce Muhteşem Yüzyıl dizisinde rol alan Özçivit, bu kez yine bir dönem dizisi ile ekranlarda olacak ve izleyici karşısına çıkacak. TRT1 ekranlarının reyting rekortmeni dizisi olan Diriliş Ertuğrul'un devamı olacak dizide başarılı oyuncu başrolü kaptı ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu olan Osman Gazi karakterini canlandırmak üzere yaptığı hazırlıklar nihayet sona erdi.

19-10/10/osman-bey.png

Tarihten kurgulanarak, Diriliş Ertuğrul'da olduğu gibi yine Mehmet Bozdağ tarafından yapımcılığının üstlenildiği dizi için role hazırlanan Özçivit, fiziksel olarak da bir hazırlık süreci atlattı. İmaj değişikliği yapan oyuncu yeni rolü için saçlarını uzattı ve bıyık bıraktı.  

Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Bey kimdir?

19-10/10/osman-gazi.png

Hayme Hatun ve Ertuğrul Gazi'nin oğlu olan Osman Gazi, 1258 yılında Söğüt'te doğmuştur. Dünya tarihinde büyük bir öneme sahip olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelini oluşturan Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'dir. Kara Osman, Fahruddin ve Mu’înüddin isimleri de kullanılan İmparator, 24 yaşındayken babasının yerine yani tahta geçmiştir.

Önce Kastamonu’daki Çobanoğullarına, sonra da Kütahya’daki Germiyanoğullarına bağlı olan Osman Bey, ilk olarak  1280 civarında, Sultân Orhan’ın annesi ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Beyin kızı olan Mâl Hâtun ile daha sonra da 1289 yılına doğru Şeyh Edebali’nin kızı Rabî’a Bâlâ Hâtun ile evlenmiş ve gücüne güç katmıştır. Son evliliğinden Şehzâde Alâ’addin adındaki çocuğu dünyaya gelen Bey, 1300’de Selçuklu Sultânı III. Alâ’addin Keykubad’ın saltanat alâmeti olan tabl, alem ve tuğu Osman Beye bir ferman ile göndermesi ile artık müstakil bir uc beyi olmuştu.

1320 yılından itibaren çevrede fazla görünmeyen Osman Bey, 1324 yılında beyliği oğlu Orhan Bey’e devretmiştir. 1324 yılı Şubat ayında Bursa’nın fethini görmeden 67 yaşında vefat eden Osman Bey, 1 Ağustos 1326 yılında Bursa’daki Gümüş Künbed’e defnedilmiştir.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin