Burak Özçivit'in yeni dizisi Diriliş Osman'ın çalışmaları başladı!

TRT ekranlarında başlaması planlanan dizinin çalışmaları başladı. İşte detaylar..

Merve Mutlu
18 Nisan 2019 - 15:33
Kültür Sanat

Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın rol aldığı ve yayınlandığı günden bugüne tam beş yıldır her bölümünde reyting rekorları kıran TRT'nin Diriliş Ertuğrul dizisi ekran macerasını sonlandırıyor. Gerçek tarihte Ertuğrul Gazi'nin yerine başa geçen Osman Gazi'nin hayatı da, Diriliş Ertuğrul'un bitmesi ile Diriliş Osman adındaki yeni dizide ekranlara taşınacak. 

19-04/18/dirlis-osman.jpg

Engin Altan'ın canlandırdığı Ertuğrul Gazi karakterinin oğlu Osman, babasının yerine tahta geçecek ve Osmanlı'nın kuruluşuna uzanan bir dönem daha izleyici karşısına çıkacak. Uzun zamandır ekranlarda yer almayan ve şimdilerde yeni baba olma heyecanı yaşayan Burak Özçivit, tarihte önemli bir yere sahip olan kurucu padişah Osman Bey karakterine hayat verecek. 

Diriliş Osman ne zaman başlayacak?

19-04/18/burak-oz.jpg

Özçivit'in başrolünde olduğu dizi, Kayı boyundan başlayarak Osmanlı İmparatorluğu'na giden süreçte Osman Bey'in yaşadıklarını anlatırken, bu güçlü hikayede başarılı oyuncuya kimlerin eşlik edeceği de büyük merak konusu oldu. Birsen Altuntaş'ın aktardığına göre: Ekim ayında ekranlarda olacak olan Diriliş Osman'ın hazırlıkları başladı. 

Yapımcı Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği, TRT1 ekranları için hazırlanan ve kadrosu tamamlanmak üzere olan Diriliş Osman'ın çekimlerinin başladığı ve başarılı oyuncunun Bozdağ ile 5 sezonluk bir anlaşma yaptığı söyleniyor. 

Diriliş Osman'ın oyuncu kadrosunda kimler var?

Osman Bey karakteri ile başrolünde Burak Özçivit'in rol alacağı Diriliş Osman'ın kadrosunda: Cengiz Coşkun'un Turgut Alp karakteri ile yaşlandırılarak Diriliş Osman Gazi dizisinde rol almaya devam edeceği konuşulurken dizinin diğer oyuncularının henüz açıklanmaması büyük merak uyandırdı. 

Diriliş Osman'ın başrolündeki Burak Özçivit kimdir?

19-04/18/zciv-t.jpg

24 Aralık 1984 doğumlu Türk asıllı oyuncu ve eski mankendir. Kazım İşmen Lisesi'nden mezundur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde eğitim alan Özçivit aslen Gazianteplidir. 2003 yılı Best Model of Turkey yarışmaşında "gelecek vadeden" seçilmiştir. Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Şuanda ise mankenliği bırakmıştır.

2005'te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Buna bağlı olarak da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir. Faruk Saraç, Abbate, Tween ve Network gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır. İlk oyunculuk deneyimini Eksi 18 dizisinde genç komiser Murat'ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007'de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır. Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. 2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Gossip Girl 'den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır. 2011-2012 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırmıştır.

Oyuncu Fahriye Evcen ile evlenen ve oyunculuğa kısa bir ara veren Özçivit, geçtiğimiz günlerde baba olmuş ve aynı zamanda da Diriliş Osman adlı dizide başrolü oynamak üzere 5 sezonluk bir anlaşma imzalamıştır. 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin