resim yok
23 Ekim 2013 - 14:32
Röportaj

Çoğuna göre cesaret, ona göre işinin bir parçası...

 

Son filmi 'Peri Masalı' için saçlarını kazıtan Burcu Kıratlı; kariyerinde hızlı yükselişinde karşılaştığı zorlukları, fedakârlıklarını ve aşka dair düşüncelerini Marie Claire dergisine anlattı.

* Kariyerinizin henüz başındasınız fakat hem hiç çekinmeden saçlarınızı kazıtmanız hem de eski ilişkilerinizle bir anda medyanın ilgi odağı oldunuz. Bu sizi rahatsız etti mi hiç?


- Saçlarımı kazıtmamın medyanın ilgisini çektiği doğru. Bu durum beni mutsuz etmiyor ama fazla da abartılmasını istemiyorum. Oyuncuyum... Bu yolda da ne gerekiyorsa yapmak zorundayım. Saçlarım yerine “Peri Masalı”ndaki performansımla konuşulmayı tercih ederim. Kendimi geliştirmek adına gerçekten çok çabalıyorum. Yaşadığım eski ilişkilere dair sorulardan ise çok rahatsız oluyorum. Adı üzerinde; eski... Kaldı ki şu anda hayatımda kimse de yok. Sadece işimle ilgileniyorum. Bunun için çok zaman harcıyorum, aslında bir nevi kendimle yarışıyorum. Bir zaman sonra seyircinin kalbinde de yer edineceğimden eminim. Su ve Ateş ve Peri Masalı... Geçtiğimiz ay iki filmde rol aldım. Ben bu kadar emek harcarken hakkımda çıkan asılsız haberlere doğal olaraküzülüyorum. Benimle ilgisi olmayan yorumları görmek can sıkıcı.

* Şöhretli olmanın bedeli midir bu? Tanındıkça mahremiyetin azalması...


- Attığınız her adıma daha çok dikkat etmek zorunda kalıyorsunuz. Daha tedbirli hareket edip, yanlış anlaşılmaya yol açacak her ne varsa uzaklaşmaya çalışıyorsunuz. Bu da bir süre sonra doğal davranmanızı engelliyor.

 

TEREDDÜT ETSEYDİM KENDİME OYUNCU DİYEMEZDİM

* Biraz da Peri Masalı'ndan ve Peri karakterinden bahsedelim...
- Peri Masalı için Selvi Boylum Al Yazmalım'ın modern versiyonu da diyebiliriz. Güzel bir aşk hikayesi... Bu filmi diğerlerinden ayıran en büyük özellik; aldatma ve entrika dolu bir senaryoya sahip olmaması. Hepimizin gerçek hayatta yaşamak isteyeceği türden bir ilişki anlatılıyor. Bir erkeğin sevdiği kadın için yaptığı kahramanlıklara şahit olacaksınız. Birbirini çok seven ve bunun için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir çift izleyeceksiniz. Biraz da Peri’den bahsetmem gerekirse; aklıyla değil kalbiyle hareket ettiğini söyleyebilirim. Ufak sorunların üzerinde durmayıp gülüp geçmeye çalışan, çevresine mutluluk katan bir karakter.

* Bu rol için saçlarınızı kazıtmayı göze aldınız... Bu cesaret isteyen bir davranış mıydı?


- Bir oyuncunun oynadığı karakter için her türlü fedakarlığı yapması gerektiğine inanıyorum. Tabii belirli sınırlar dâhilinde... O günün koşullarında bürüneceği karakter uğruna fiziksel olarak değişmesi gerekiyorsa bunu da yapmalı. Eğer bu kararı alırken tereddüt etseydim, kendime “oyuncu” diyemezdim. Yıllardır uzun saçlıydım ve görünümüne de aşıktım. Bu açıdan, cesaretime ben de şaşırdım.

* Birçok kadın saçlarını uzatabilmek için kuaförün önünden dahi geçmez. Peki, ya siz? Eski halinize bir an önce dönmeyi istiyor musunuz?


- 14 yaşımdan beri saçlarım hep belime kadardı, bu halime hâlâ alışamadığımı söyleyebilirim. Saçlarımla oynamayı, onlara şekil vermeyi özledim. O yüzden artık uzatmayı düşünüyorum.

* Saçlarınızla birlikte dişiliğinizi de yitirdiğinizi düşündünüz mü?


- Saçımı kazıtıp ilk aynaya baktığımda erkek çocuğu gibi olduğumu düşündüm ve çok ağladım. Ama bir süre sonra alışıyor insan. Etrafımdakilerden de pozitif geri dönüşler almamın faydası oldu. Saçlarımı kestirdikten bir süre sonra yenilendiğimi hissettim.[reklam]

* Bir kadının kendini güzel bulması için özgüven yeterli midir yoksa onay görmesi mutlaka gerekli midir?


- Özgüven başta gelse de çevrenizden gelen tepkilere de kulak tıkayamadığınız zamanlar oluyor.

* Yolda yürürken geçmişe oranla daha fazla mı dikkat çekiyorsunuz? Bakışlardan rahatsız oluyor musunuz?


- İnsanların 'Bu saçını kazıtan oyuncu' dediklerine şahit oluyorum. ''Çok güzel olmuş, artık hep böyle kullanın'' diyenler de var. Henüz kötü bir tepki ile karşılaşmadım.

 

AŞK ZOR BULUNUYOR KORUMA ALTINA ALMALI

* Kariyeriniz için yaptığınız fedakârlığı aşk için de gösterir misiniz?


- Aşk çok zor hissedilen bir duygu. Onu bulduğunuzda kesinlikle koruma altına almalısınız. Bu nedenle evet; hiç düşünmeden yapardım...

* Bugüne kadar aşk adına yaptığınız en büyük fedakârlık neydi?


- Adı üstünde fedakârlık, söyleyince ne anlamı kalır ki.

* Peri masallarına inanır mısınız?


- Herkesin bir masalı ve kahramanı vardır. O sizi bekler, siz de her geçen gün ona biraz daha yaklaşırsınız.

 

TRENDLERDEN UZAK DURMAYA ÇALIŞIYORUM

* Modayla aranız nasıl? Katıldığınız galalar ve açılışlarda kıyafetlerinizi kendiniz mi seçiyorsunuz?


- Modayı takip ediyorum, çok da seviyorum ama trendlerden uzak durmaya çalışıyorum. Daha çok zamansız, klasik parçalardan yana kullanıyorum tercihimi. Özel davetlerde, galalarda ve açılışlarda ne giyeceğime de ben karar veriyorum.

* Yeni imajınızla birlikte gardırobunuzda ve giyim tarzında da değişiklikler oldu mu?


- Maalesef her kıyafet kısa saçı kaldırmıyor. O yüzden ufak değişiklikler yaptım ama iyi de oldu. Bu maceracı yanımı destekledi.

 

 

BURCU KIRATLI İLE BİRAY DALKIRAN AŞK YAŞIYOR MU? İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin