Çalıkuşu dizisinde Burak Özçivit'in partneri belli oldu!

Çalıkuşu dizisi için uzun süredir aranan kadın oyuncu bulundu.

resim yok
03 Temmuz 2013 - 09:22
Magazin

Çalıkuşu dizisi için uzun süredir aranan kadın oyuncu bulundu!

Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yapacağı, başrolünde ise Burak Özçivit'in oynayacağı 'Çalıkuşu' dizisinin kadın oyuncu arayışları sona erdi.

 

Beklenen isimdi

Tims Prodüksiyon, yapımcılığını üstlendiği dizi için sonunda geçen yıl 'Veda' dizisinde rol alan Fahriye Evcen'le el sıkıştı.

 

Yeni 'Feride'

Türk sinemasının klasiklerinden olan Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanacak dizide Evcen, 'Feride' karakterini canlandıracak.

 

Unutulmaz bir aşk hikayesi


'Kamuran' karakterine hayat verecek Burak Özçivit'le Feride'yi oynayacak olan Fahriye Evcen ekranda unutulmaz bir aşk hikayesine imza atacak.

AYDAN ŞENER 'FAHRİYE OLSUN' DEMİŞTİ

1986 yılında TRT için çekilen 'Çalıkuşu' dizisinde 'Feride' karakterini oynayan Aydan Şener, geçen ay bu rol için Fahriye Evcen'in uygun olacağını söylemişti.

İŞTE BÖLÜM BAŞI ALACAKLARI ÜCRET

Dizinin kadrosu belli olmaya başlarken oyuncularının bölüm başı alacak ücretleri de ortaya çıkmaya başladı. İki sezon boyunca 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde 'Malkoçoğlu Bali Bey'i oynayan Özçivit, ücretini yükseltti.

'Muhteşem Yüzyıl'da bölüm başı 35 bin TL alan Özçivit'in, 'Çalıkuşu' için 50 bin TL, Fahriye Evcen'in ise 30 bin TL'ye anlaştığı öğrenildi.

Oyunculuğun yanı sıra Ceylan Çapa'yla yaşadığı aşkla gündemden düşmeyen Özçivit, yeni sezon için bölüm başı ücretinde 15 bin TL'lik fark yaptırmış oldu.
[reklam]
Roman hakkında

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır.

Kitabın son kısmı hariç, ki bu bölüm dışarıdan bir gözlemcinin anlattıklarıdır, romanın ana kahramanı Feride'nin hatıra defteri şeklinde yazılmıştır.

Reşat Nuri Güntekin, Çalıkuşu'nu önce İstanbul Kızı adıyla dört perdelik bir oyun olarak yazmıştır. Yapıtı, 1922'de Vakit Gazetesi'nde Çalıkuşu adıyla roman olarak yayınlanınca büyük ilgi çekmiştir.

Çalıkuşu, duygusal bir olayı anlatmakla birlikte dönemin toplumsal sorunlarının eleştirel olarak da ortaya koymaktadır. Çalıkuşu, Türkiye'de yeni ve modern bir dönemin başlamasını özendiren bir roman olarak kabul edilmektedir.

Feride: Anadoluda öğretmenlik yapan İstanbul terbiyesi almış bir kadın (ana karakter). Kamuran: Feride'nin kuzeni ayrıca eşi. Munise: Feride'nin Zeyniler köyündeki öğrencisi ona acıyıp evlat edindi.

 

 

FAHRİYE EVCEN'DEN AŞK DEDİKODULARINA SON NOKTA! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin