Çalıkuşu dizisinden ilk kareler yayında!

Çalıkuşu'ndan ilk fotoğraflar...

resim yok
15 Ağustos 2013 - 09:13
Magazin

Çalıkuşu'ndan ilk fotoğraflar...

Kanal D, iddialı dizisi “Çalıkuşu”nu seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

 

EYLÜL'DE BAŞLIYOR

 

Başrollerini Fahriye Evcen ve Burak Özçivit’in paylaştığı, çekimleri Reşat Paşa Konağı’nda yapılacak dizi, Eylül ayında başlayacak.

Kanal D’de yeni sezonda ekrana gelecek “Çalıkuşu” dizisinin oyuncu kadrosu belli oldu. Türk edebiyatının en çok okunan romanlarından Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden uyarlanan dizide başrolleri Burak Özçivit ve Fahriye Evcen paylaşacak.

Yapımını Tims Production’ın üstlendiği, yönetmenliğini Çağan Irmak ve Doğan Ümit Karaca’nın yaptığı, senaryosunu ise Sevgi Yılmaz’ın yazdığı “Çalıkuşu”, Eylülde seyirciyle buluşacak.

 

KESENİN AĞZI AÇILDI!

 

Tims Production’ın sahibi Timur Savcı, dizi için kesenin ağzını açtı.

Çekimler için Kadıköy-Kızıltoprak’da bulunan Reşat Paşa Konağı’nı kiralayan Savcı, konağın içine 1 milyon dolardan fazla para harcadı.

Konağın içi, hikâyenin geçtiği döneme ait eşyalarla baştan aşağı değiştirildi. Savcı, dizi için Beykoz ve Sarıyer’de de iki plato hazırladı.

 

NOTLAR

 

* Reşat Paşa Konağı, Sultan II. Abdülhamit Han devrinde Ahmet Reşat Paşa tarafından ikamet amaçlı yaptırıldı. 1900 yılında ikamete açılan konak, günümüze kadar varlığını koruyabilmiş yapıtlardan biri.
[reklam]
* Çalıkuşu”nda Feride’yi Fahriye Evcen, Kâmran’ı ise Burak Özçivit canlandıracak.

* 80’li yıllarda TRT’de yayınlanan “Çalıkuşu” dizisinde Aydan Şener ve Kenan Kalav başrol oynamıştı.

 

ROMAN HAKKINDA

 

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır.

Kitabın son kısmı hariç, ki bu bölüm dışarıdan bir gözlemcinin anlattıklarıdır, romanın ana kahramanı Feride'nin hatıra defteri şeklinde yazılmıştır.

Reşat Nuri Güntekin, Çalıkuşu'nu önce İstanbul Kızı adıyla dört perdelik bir oyun olarak yazmıştır. Yapıtı, 1922'de Vakit Gazetesi'nde Çalıkuşu adıyla roman olarak yayınlanınca büyük ilgi çekmiştir.

Çalıkuşu, duygusal bir olayı anlatmakla birlikte dönemin toplumsal sorunlarının eleştirel olarak da ortaya koymaktadır. Çalıkuşu, Türkiye'de yeni ve modern bir dönemin başlamasını özendiren bir roman olarak kabul edilmektedir.

 

 

 

FAHRİYE EVCEN'DEN MAHSUN KIRMIZGÜL'E SERT CEVAP! İŞTE DETAYLAR!
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin