Çalıkuşu, Türkiye ile aynı anda hangi ülkede yayınlanacak?

Dizi izleyicilerinin merakla beklediği 'Çalıkuşu'nun yayın hakları iki ay önce Rusya'ya satıldı.

resim yok
16 Eylül 2013 - 12:54
Magazin

Dizi izleyicilerinin merakla beklediği 'Çalıkuşu'nun yayın hakları iki ay önce Rusya'ya satıldı.

 

MIPCOM FUARI

Yapımcı Timur Savcı, yakında başlayacak "Çalıkuşu" dizisini tüm dünyaya pazarlamak için Fransa'da düzenlenecek MIPCOM Fuarı'na gidiyor.

Savcı'ya dizinin başrol oyuncuları Fahriye Evcen ve Burak Özçivit de eşlik edecek.

MIPCOM Fuarı, dünyada sinema ve eğlence sektörünün geleceğini belirleyen bir organizasyon.

 

EKİM AYINDA

Her yıl Fransa'nın film festivaliyle ünlü şehri Cannes'da düzenlenen fuar, bu yıl 7-10 Ekim günleri arasında yapılacak.

 

ÇALIKUŞU DÜNYAYA AÇILIYOR

Son yıllarda Türk dizilerinin büyük ses getirdiği fuara bu yıl Tims Productions'ın sahibi Timur Savcı da katılacak.

Ünlü yapımcı fuarda, Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan ve yakında Kanal D'de başlayacak olan yeni dizisi Çalıkuşu'nu dünyaya pazarlayacak.

Savcı'ya yapacağı görüşmelerde dizinin başrolünü paylaşan genç oyuncular Fahriye Evcen ve Burak Özçivit de eşlik edecek. Üçlü, Cannes'a fuardan bir gün önce gidecek.

 

RUSYA'YA SATILDI

Dizi izleyicilerinin merakla beklediği "Çalıkuşu"nun yayın hakları iki ay önce Rusya'ya satıldı.

Dizi, Rusya'da Türkiye'yle eş zamanlı olarak yayınlanacak.

 

'ÇALIKUŞU' KALPLERE DOKUNACAK

Dönüyorsa umut edebilme kabiliyetine sahip insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor dünya... Ve aşkın![reklam]

Bazı insanlar tepeden tırnağa sabırdan, tepeden tırnağa umuttan ve upuzun yollar boyu gitmelerden yapılmıştır. Tıpkı Feride gibi. Bazı insanlar ise babalarının gülüşlerinden, cesaret ve inançtan, biraz da külden yapılmadır. Tıpkı Kâmran gibi. Feride’yi annesi rüyalarda emzirdi, orada ninnileriyle avuttu, uyuttu. Usulca öpüp, bir kader verdi alnına dudaklarıyla. Genç ve zarif bir keder. Çalıkuşu dediler ona. Pervane misali şem’e kanat çırptı bundan sonra. Kâmran da değiştirdi bir mumun kaderiyle kendininkini. Dile dökmediler yok, sessizce sevdiler kimi sevdiklerini bilmeden. Uçurumlar çağırdılar aralarına söylenmemiş sözcüklerden, duvarlar ördüler hoyrat tuğlalardan. İki dizleri yaralı çocuk, ustası oldu kalplerini birbirinden esirgemenin.

Bazı insanlar zamansızdır. Biri geç unutmuş, diğeri erken sevmiştir. Varsın, olsun. Çünkü göğü baş aşağı tutan aşkın hükmüyle, onlar ayrılıkta da uzaklıklarda da vuslatta da, birbirlerini sevmekten ibarettir yalnızca.

Çoğumuz olduğumuz yere kötü bir olay, kırık bir kalp yahut hiç planlamadığımız halde başımıza gelen bir şey yüzünden geldik. Tıpkı Feride’nin kırık bir kalple yollara düşmesi gibi. Cesaretle, inançla, en sevdikleriyle, dayanma ve katlanma kudretiyle sınanıp büyümeyi öğrenir çalıkuşu. Ve anlar; insan ne kadar uzağa giderse gitsin kalbinden kaçamaz. Anadolu'nun hangi ücra köşesini adımlarsa adımlasın tüm yolları aşka; Kâmran'a çıkar sonunda.

Türk edebiyatının kült eserlerinden Çalıkuşu, Eylül ayında Kanal D ekranlarında! Sabır, umut ve aşkla...

 

ÇALIKUŞU'NA MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN BİR TRANSFER DAHA! DETAYLAR!

 

ÇALIKUŞU'NUN tüm tanıtım videolarını izlemek için tıklayın!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin