Clangers, Bagpuss ve Basil Brush'ın yaratıcısı Peter Firmin hayatını kaybetti

Unutulmaz çocuk programları ve karakterlerinin yaratıcısı Peter Firmin 89 yaşında hayatını kaybetti.

Clangers, Bagpuss ve Basil Brush gibi çocuklara yönelik klasikleşmiş karakterlerin yaratıcısı Peter Firmin hayatını kaybetti.

Clangers'ın yapım şirketi Coolabi'den yapılan açıklamaya göre Firmin kısa süreli bir hastalık sürecinin ardından 89 yaşında Kent, İngiltere'deki evinde hayata gözlerini yumdu.

18-07/02/peter-firmin-foto.jpg

PETER FIRMIN'İN KARİYERİ

1928 Essex doğumlu olan Firmin, efsanevi prodüksiyon şirketi Smallfilms'in Oliver Postgate ile birlikte ortak kurucusuydu.

İkili; The Saga of Noggin the Nog, Ivor the Engine, Clangers, Bagpuss and Pogles' Wood gibi birçok popüler çocuk programının arkasındaki isimler oldular.

18-07/02/bagpuss-twitter.jpg

Firmin ayrıca Ivan Owen ile birlikte 1962 senesinde Basil Brusk karakterini yarattı.

18-07/02/peter-firmin-1968.jpg

Firmin'in hayatını kaybetmesinin ardından açıklamalarda bulunan sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

"Peter, altmış yıl gibi uzun bir sürece yayılan kariyeri boyunca kaliteli bir sanatçı, zanaatkar ve yazar olarak çeşitli yaratıcı dallarda dikkat çekici bir şekilde üstün beceriyle çalıştı ve 2018 yılının başına kadar yaratıcı projelerde büyük bir coşkuyla çalışmaya devam etti."

Firmin, 2014 yılında BAFTA Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülmüştü.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin