Çukur Cengiz Erdenet (Mustafa Avkıran) kimdir? Yaşı, dizileri..

Ekranların fenomen dizisi Çukur'un yeni oyuncuları büyük merak uyandırıyor. Çukur Cengiz kimdir?

Merve Mutlu
07 Eylül 2020 - 17:29
Gündem

Show TV ekranlarında yayınlanan ve fenomen haline gelen Çukur dizisinin merakla beklenen 4. sezonu bu akşam başlıyor. Genişleyen hikayesi ve yeni oyuncuları ile merak yaratan dizide Çukur Cengiz Erdenet kimdir? sorusu izleyicilerin kafasını karıştırıyor.

Çukur Cengiz Erdenet kimdir?

20-09/07/mustafa-avkiran.jpg

Cengiz Erdenet, Çukur'un yeni düşmanı, Arık Böke Erdenet'in de babasıdır. Oldukça güçlü bir aile olan Erdenet ailesi, Çukur'a yeni bir soluk kazandıracak.

Çukur dizisinde Cengiz Erdenet karakterini Mustafa Avkıran canlandırmaktadır.

Mustafa Avkıran kimdir?

20-09/07/avkiran.jpg

63 doğumlu oyuncu 1983'te Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nden mezun oldu. İstanbul Devlet Tiyatrosu'na katıldı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yüksek lisans yaptı. Bir dönem Antalya Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük de yaptı. 2000'de Tiyatro Oyunevi ile birlikte İSM 2. Kat'ı kurdu. Bilal Ağa, Ezo Gelin, Kınalı Kar gibi dizilerde rol aldı. Kuzey Güney adlı dizide Sami Tekinoğlu karakterini canlandırmış ve birçok başarılı projede önemli roller üsrlenmiştir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin