Çukur dizisine RTÜK'ten bir ceza daha!

Show TV'nin fenomen dizisi yine cezalı.

Merve Mutlu
20 Aralık 2019 - 16:29
Yeni Bölüm

Başrollerini Aras Bulut İynemli, Necip Memilli ve Erkan Kolçak Köstendil'in yer aldığı, oyuncu kadrosunda da Damla Sönmez, Hazal Subaşı, Perihan Savaş ve Öner Erkan gibi başarılı isimlerin yer aldığı fenomen dizi Çukur tam gaz devam ederken, eleştirilerin de odağı olmaya devam ediyor. 

19-12/20/ukur-dizisi.png

Daha önce Bakan Soylu'nun "Her kurumun kendi adına üretmesi gereken tedbirler, atması gereken adımlar söz konusudur. Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de 'Adana Sıfır Bir' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum 'Üniversite hocaları ne işe yarıyor?' diye." sözleri ile eleştirdiği Çukur dizisinin Yamaç'ı da bu sözlere "Her şeyde olduğu gibi eleştiriliyor. Bu bir dünya, bu bir hikaye, başka şeyler de anlatıyoruz aslında" sözleri ile cevap vermişti. 

RTÜK'ten Çukur'a yeniden ceza!

Televizyon ekranlarında şiddet, silahlı şiddet, korku ve işkence konusunda, en çok şikayet alan dizilerden biri olan Çukur, yine ceza aldı. 2 ay önce de ceza alan dizi 6112 sayılı yasayı ihlale devam edince cezadan yırtamadı.

19-12/20/rtuk.jpg

 

Çukur 'ALO 178 RTÜK İletişim Hattı', 'CİMER', 'internet', ve 'sosyal mecralar' üzerinden vatandaşlar tarafından "çocuk ve gençler üzerindeki olumsuz etkileri" nedeniyle yoğun olarak şikayet alan projenin yayınlandığı kanal olan Show TV'ye, 6112 sayılı yasanın 8. Maddesindeki "yayın hizmetleri, şiddeti özendirici ve kanıksatıcı olamaz" ve "çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz" hükümlerini ihlalden yüzde 2 oranında idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin