Deniz Baysal ile Devrim Özkan 'Ne Gemiler Yaktım'ı anlattı!

Ne Gemiler Yaktım dizisinin güzel oyuncuları Devrim Özkan ile Deniz Baysal yeni projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ne Gemiler Yaktım'ın konusu ne? Ne Gemiler Yaktım'da kimler oynuyor? Ne Gemiler Yaktım nerede çekiliyor? Ne Gemiler Yaktım ne zaman yayınlanıyor? Ne Gemiler Yaktım'ın yeni bölümü ne zaman?

Berfin Sengil
18 Aralık 2023 - 15:07
Kültür Sanat

Show TV'nin yeni sezonda iddialı yapımlarından biri olan 'Ne Gemiler Yaktım'da 'Yasemin' ile 'Fidan' karakterlerine hayat veren Deniz Baysal ile Devrim Özkan yeni projeleriyle ilgili konuştu.

Habertürk'ten Şeyda Odabaş'ın haberine göre, Altan Dönmez'in yönetmenliğini üstlendiği, hikâyesi ve senaryosu Banu Kiremitçi Bozkurt'a ait olan Ay Yapım imzalı 'Ne Gemiler Yaktım' ile ilgili ikilinin söyledikleri...

Hayata Karşı Kadınların Mücadelesi

'Ne Gemiler Yaktım' adlı dizide 'Yasemin' ve 'Fidan' karakterlerine hayat veriyorsunuz. Dizi için teklif geldiği zaman hangi özellikleri sizi etkiledi ve bu projede bulunmak istediniz?

Deniz Baysal: Yapım şirketinin Ay Yapım olması öncelikli etken tabii ki... Senaryo geldiğinde okumaya başladım ve üç bölüm su gibi aktı. Hiç soru işaretim yoktu. Hatta senaristimiz Banu hanım ile ilk toplantımızda soracak sorum bile yoktu. Tüm karakterler bende merak uyandırdı. 'Yasemin' ve 'Fidan'ın hikâyesi beni çok etkiledi.

Devrim Özkan: Proje yaz başında bana geldiğinde öncelikle bir aşk hikâyesi olmayışı beni kendine çekti. Kadınların hayata karşı mücadelesinin hikâyesiydi. Düşünüyorum da az da olsa daha önce kadın hikâyesi izlemiş olabiliriz ama iki kadının dostluğunun hikâyesini çok izlediğimizi düşünmüyorum. ‘Fidan'ı istememin sebebi daha önce hiç oynamadığım bir karakter olmasıydı.

'Ne Gemiler Yaktım' projesi geldiğinde senaryoyu ilk inceledikten sonra ne düşündünüz, aklınızdan neler geçti?

Deniz Baysal: Benim içimde tarif edemeyeceğim bir his uyandırdı. Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki okuduktan sonra sabah akşam hep kafamda sahneleri kurdum. ‘Fidan’a Devrim’in hayat vereceğini bildiğim için sürekli sahnelerimizi düşünürken buldum kendimi. İlk okuduğum andan itibaren “ben bu projede olmalıyım, ‘Yasemin’e hayat vermeliyim” dedim.

Devrim Özkan: Senaryoyu okurken içimde bir şeyler kıpırdamaya başladı. Senaryo matematiği ve karakterin psikolojisi beni hem bedenen hem de ruhen çok yoracaktı farkındaydım ama bunu yapmayı çok seviyorum. İşim için bu denli derinleşmeyi. Çünkü biliyorum ‘Fidan'ın hikâyesini yaşayan çok insan var ve kendilerini bir türlü anlatamıyorlar. Müsaade edilmiyor buna. ‘Fidan’ çok büyük bir manipülasyon ile uğraşan bir kadın. Manipülasyonun etkilerini yaşayan bir insan daha bunu dile getiremezken onu anlayıp oynamak ve bunu göstermek istedim. Bu kadar büyük bir manipülasyon karşısında, bir insanın nasıl ve neye dönüşebileceğini anlamak ve buna rağmen sırf evladı için yine güçlü kalmaya çalışan bir kadını anlatmak istedim çünkü belki birbirimizi bulur, birbirimize yol oluruz.

Oynadıkça Anlatmak İstiyoruz

Canlandırdığınız karakterleri analiz etmenizi istesem neler söylemek istersiniz? 'Yasemin' ve 'Fidan' ile gerçek hayatta ortak özellikleriniz var mı?

Deniz Baysal: ‘Yasemin’ bana çok hayatın içinden biri geliyor. Hatalarıyla, doğrularıyla, kızına karşı davranışlarıyla, mücadelesiyle bu hayattan biri. Kimsenin mükemmel olmadığını, herkesin mücadelesinde hatalar yapabileceğini gösteriyor bence. İçinden geldiği gibi, kendi doğrularıyla hareket ediyor. Ama bu yolda başına neler açabilir onu beraber göreceğiz.

Devrim Özkan: Travmatik, çok yaralı ama güçlü. İçindeki gücünü anne olduktan sonra buluyor ve somutlaştırıyor. Çok büyük psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğü için bu işkencelere anneliğinden aldığı güç ile karşı koyuyor. Kendisini kaybetmiş olsa da sadece annelikte kendisini ve gücünü bulabilmiş bir karakter. Aslında ‘Fidan’ hakkında saatlerce konuşabilirim sizinle ama biraz da bunu izleterek göstermek istiyorum çünkü ‘Fidan'ın hikâyesine maruz kalmış kadınların hayatlarının nasıl ve ne ölçüde değiştiğine yakinen şahitlik ettim. Küçük sandığımız büyük detayların insan psikolojisine etkisiyle birlikte değişen hayatlar… Oynadıkça anlatmak istiyorum ‘Fidan'ı aslında.

Ortak özellik dersek ben de birkaç ‘Rutkay’ gibi narsist insanlar tanımıştım. Tabii ki ‘Fidan’ gibi bir hikâyem olmadı ama narsistleri iyi tanıyorum diyebilirim. ‘Fidan’la ortak özelliğimiz ikimiz de 25 yaşındayız, benim için özel. Çünkü kariyerimde ilk defa kendi yaşımda birini oynuyorum.

İşimizi Seviyoruz

Birlikte rol aldığınız ilk proje, bir set gününüzden söz eder misiniz? Nasıl bir set ortamınız var?

Deniz Baysal: Çok keyifli. Ne kadar zor sahneler çeksek de yaptığımız işi seviyoruz ve eğlenmeyi biliyoruz. Devrim’le zaten hep birbirimizi destekliyoruz. Üstüne iki güzeller güzeli kız çocuğumuz var sette. Onlarla birlikteyken gülmemek imkânsız zaten.

Devrim Özkan: Öncelikle Deniz ile çalıştığım için çok mutluyum. O çok iyi bir partner. Destekleyici, enerjik, komik, yetenekli. Biz ilk set günümüzde karavandan el ele gittik sete güzel dualar ederek birbirimize inanarak. Birbirimizin yorgunluğunu alır, birbirimize enerji veririz. Hiç sıkılmadan senaryo konuşur ve sahne içinde paslaşırız. Aynı zamanda iyi de arkadaşız. Bu da seti ve işi çok keyifli kılıyor. Zaten birbirimizi öğrendiğimizde dayanamadık buluştuk ve gerçekten birçok konuda birbirimize aynı karakterlerimiz gibi destek olduk diyebilirim.

Ayrımcılığı En İyi Biz Anlarız

'Ne Gemiler Yaktım' dizisinin mottosu "Kadınlar birbirinin yurdudur" için ve buna dikkat çekmek için neler söylemek istersiniz?

Deniz Baysal: Evet “yurdudur.” Daha doğrusu olmalıdır. Çünkü ne olursa olsun, özellikle ayrımcılıktan doğan yaşadığımız sıkıntıları en iyi biz anlarız. Birbirimize en çok biz sahip çıkmalıyız, arka durmalıyız. Eğer birbirimize kol kanat germeyip, birlikte durmayı öğrenemezsek daha çok zarar görürüz. Hepimiz için, tüm kız kardeşlerim için dileğim; yargılamadan, yukarıdan bakmadan, önce anlamaya çalışarak birbirimize destek, aile olmamız.

Devrim Özkan: Bence hangisini seçersek, neler yaşayabiliriz hep birlikte izleyip görelim.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin