Diriliş Ertuğrul Arıkbuka kimdir? Gerçek tarihte yaşamış mıdır? Nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni karakteri Arık Buka kimdir? Karakteri canlandıran oyuncu Emre Erçil hakkında...

Nurşah
08 Mayıs 2019 - 17:49
Yeni Bölüm

Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni kötü karakteri Moğol komutanı Arıkbuka kimdir? Gerçek tarihte yaşamış mıdır, nasıl öldü? Karakteri canlandıran oyuncu Emre Erçil hakkında...

19-05/08/dirilis-arikbuka-kim.jpg

Diriliş Ertuğrul Arıkbuka kimdir? Gerçek tarihteki yeri

Sevilen dizi Diriliş Ertuğrul'un geçtiğimiz hafta ekrana gelen son bölümünde yeni bir karakter ile tanıştık: Moğol komutanı Arıkbuka... Dizinin yeni kötü karakteri Emre Erçil tarafından canlandırılıyor ve gerçek tarihteki Arık Böke'den esinlenildiği düşünüyor... Arık Böke, Cengiz Han'ın oğlu Tuluy Han'ın oğludur. Hülagu ve Kubilay da kardeşleridir. (Diriliş Ertuğrul dizisinde Hülagu Han'ı da izledik)

Tahta kimin çıkacağını belirlemek için 1260 senesinde yapılan görüşmelerde ortak bir karara varılamamasının ardından hem Arık Böke hem de Kubilay tahta geçmiş, bunu üç yıl sürecek bir iş savaş ve kargaşa dönemi takip etmiştir. Arık Büke'yi bu dönemde gelenekçi prensler desteklemiştir. Üç sene süren karışıklıkların ardından, savaşın galibi Kubilay Han olmuştur... Aradan geçen üç senenin ardından ise 40'lı yaşlarının ortasında hayatını kaybetmiştir. Ölümüne ilişkin tarihi kaynaklarda açıklayıcı veri bulunmamaktadır.

19-05/08/emre-ercil-kimdir.jpg

Emre Erçil kimdir?

Diriliş Ertuğrul dizisinde Arıkbuka karakterini canlandıran Emre Erçil, 1971 senesinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Star Tv ekranlarının bir efsane haline gelen dizisi Behzat Ç.'de Bahri karakteri rol almış ve izleyici karşısındaki ilk sınavını başarıyla vermiştir. İlerleyen dönemlerde Milat, Ulan İstanbul, Muhteşem Yüzyıl Kösem ve Nerdesin Birader adlı diziler ile kendisini göstermiştir. Başarılı oyuncunun son dizi projesi ise Diriliş Ertuğrul'dur...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin