"Diriliş Ertuğrul" dizi setinde çocuk oyuncuya şiddet iddiası!

TRT ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul hakkında korkunç bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar..

Merve Mutlu
16 Ocak 2019 - 16:19
Magazin

Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın rol aldığı Diriliş Ertuğrul dizisinin set ekibinde çalışmış bir personel, çocuk oyuncunun rol gereği ağlaması için ayağına defalarca vurulduğunu iddia etti.

TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin setinde görev almış olan set emekçileri, Patronların Ensesindeyiz Ağı isimli internet sitesine verdikleri röportajda çalışma koşullarına dair çeşitli iddialarda bulundu. 

19-01/16/dirilis.Jpeg

TRT'nin reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un set ekibinde yer almış ve ismini vermek istemeyen bir set emekçisi, "Çocuk oyuncunun sahnede rol gereği ağlamadı diye ayağına defalarca vurulduğuna tanık oldum" ifadesini kullandı.

Ödemelerin düzenli olmadığını ve bazen 12 saat yemek yemeden çalışmayı sürdürdüklerini iddia eden set emekçileri, çalıştıkları diziye dair çok çarpıcı iddialarda bulundu.

"Diriliş Ertuğrul setinde çocuk oyuncuya şiddet uygulandı"

Patronların Ensesindeyiz Ağı'na röportaj veren set emekçisi A., "Çocuk oyuncunun sahnede rol gereği ağlasın diye ayağına defalarca vurulduğuna tanık oldum. Bu çocuk sabah bizimle sete gelip bizimle setten gidiyordu. Ortalama 12-13 saat çalışıyordu. Normalde çocukların olduğu sette pedagogların olması gerekir ama yapım buna uymadı. Çalışma koşullarımızla ilgili sendikaya şikayet ettiğimizde de “Zaten diğer setlere göre çalışma saatleriniz az, daha ne istiyorsunuz” gibi şeyler işittik." dedi. 

Diriliş Ertuğrul set çalışma düzeni sizi çok şaşırtacak..

19-01/16/dirilisss.jpg

Mynet'in haberine göre set emekçisi A., dizinin set ortamı hakkında şok eden şu iddialarda bulundu: "Sette bir anda o gün kaşelerin yatmayacağı söyleniveriyordu. İnsanlar tüm hesaplarını paranın yatacağı üzerine yaptıkları için hazırlıksız yakalanıyorlar. Kredi çekip paralar yatmaya başlayana kadar kredi ödeyen insanlar var mesela. Kredi ödemeleri aksıyor çalışanların. Benim cebimde akbilim yok, ekip servisinin kalkış yerine nasıl gidebileceğimi bilmiyordum mesela. Ödemeler düzene girdikten sonra da hiç onların söyledikleri gibi olmadı. Ayda hiç 4 kaşe yatmadı. Hep bir kaşeyi içeride bıraktılar. İzleyenler görecektir, sahneler ormanlık alanda geçiyor çoğunlukla ve çekim esnasında ısınabilecek hiçbir kaynak yok. Bununla görevlendirilmiş bir ekip yok. Kendi imkanlarımızla odun toplayıp yakıyorduk, gece evimize gittiğimizde üzerimiz başımız is kokuyordu"

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin