Diriliş Ertuğrul Mergen (Ali Buhara Mete) kimdir?

Diriliş Ertuğrul dizisi ile tanıdığımız Mergen karakterini canlandıran Ali Buhara Mete kimdir? Şimdiye kadar rol aldığı yapımlar nelerdir? Yeni oyuncu hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor...

Nurşah
08 Mayıs 2018 - 15:49
Kültür Sanat

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisine geçtiğimiz bölümde dört yeni oyuncu katıldı. Diriliş Ertuğrul Mergen karakterini canlandıran Ali Buhara Mete hakkında her şey haberimizde...

18-05/08/dirilis-mergen-kimdir.jpg

Diriliş Mergen kimdir?

Diriliş 116. bölüm itibarıyla tanıştığımız Mergen karakteri, kendisini Ertuğrul'un obasına Almıla Hatun'un kardeşi olarak tanıtmıştır. Almıla ve Mergen, kendilerini Anadolu'ya yerleşen bir deri ticareti kabilesinin üyeleri gibi tanıtsalar da aslında Noyan'ın gönderdiği casus askerlerdir. 

İzlediğimiz bölüm boyunca oldukça yumuşak ve sakin gibi görünse de Mergen aslında tehlikeli bir savaşçıdır. Diriliş Ertuğrul Mergen karakteri Ali Buhara Mete tarafından canlandırılmaktadır.

Mergen ne demektir?

Eski Türk tanrıları arasında kabul edilen Mergen, aklı ve her şeyi bilmeyi temsil eder. Göğün en yüksek katlarından olan 7. katında bulunan bu tengri, oku ve yayı ile de tanınır.

18-05/08/ali-buhara-mete-kimdir.jpg

Ali Buhara Mete kimdir?

Ali Buhara Mete; 20 Şubat 1983 İstanbul doğumludur. Üniversite eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi, Siyaset Bilimi bölümünde tamamladı. Ömer Lütfi Mete'nin oğludur.

Şimdiye kadar kendisini Kurtlar Vadisi Pusu, Eşref Saati ve Halil İbrahim Sofrası isimli dizilerde izlediğimiz Ali Buhara Mete, son olarak Diriliş Ertuğrul adlı dizide Mergen karakteri ile karşımıza çıkmıştır.

Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin