Diriliş Moğol Komutanı Alıncak (Engin Benli) kimdir? Gerçek tarihte yaşamış birisi midir?

Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni karakteri Alıncak kimdir? Karakteri canlandıran usta oyuncu Engin Benli kimdir, kaç yaşında ve hakkında merak edilenler...

Nurşah
07 Şubat 2019 - 11:23
Yeni Bölüm

TRT 1 ekranlarının her hafta heyecan ve merak dozunu giderek artıran dizisinin kadrosu giderek genişliyor. Diriliş Ertuğrul Moğol komutanı Alıncak karakterini canlandıran usta isim Engin Benli hakkında merak edilenler... Alıncak gerçek tarihte yaşamış mıdır?

19-02/07/dirilis-alincak.jpg

Diriliş Ertuğrul Alıncak kimdir?

Diriliş dizisinde alıncak karakteri Ertuğrul'un karşısına yeni bir düşman olarak çıkıyor. Dizide kilit rollerden birisini haline gelecek olan bu karakteri uzun bir süre ekranlarda göreceğimiz söyleniyor. Kaynaklarda ise Alıncak isminde bir Moğol komutanına rastlanmamaktadır. Diriliş Alıncak karakteri Engin Benli tarafından canlandırılmaktadır.

19-02/07/dirilis-engin-benli.jpg

Engin Benli kimdir?

Engin Benli 23 Ocak 1970 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlk öğretimini, İzmir'de tamamladıktan sonra, lisans eğitimini, Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 1995 yılında tamamlamıştır. Profesyonel tiyatro hayatına, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak başlamış ardından, 1995-1997 yılları arasında Bursa Devlet Tiyatrosu'nda "stajyer sanatçı" olarak görev yapmıştır. Kurulduğu yıl olan 1997 yılında bu yana, İzmit Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu olarak yer almıştır.

Ayrıca, tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, çeşitli, Sinema ve Televizyon çalışmaları da yapan oyuncu özellikle 2010 yılında izleyici karşısına çıkmaya başlayan Kanıt adlı dizideki Başkomser Orhan rolü ile geniş kitlelerce tanınmıştır. Hemen ardından Poyraz Karayel dizisinde Zafer karakteri, Her Sevda bir Veda, Göç Zamanı ve Muhteşem Yüzyıl: Kösem gibi yapımlarda yer almıştır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin