Diriliş Süleyman Şah (Serdar Gökhan) kimdir? Gerçek tarihte nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dizisinde Süleyman Şah karakterini canlandıran Serdar Gökhan kimdir? Süleyman Şah gerçek tarihte nasıl öldü?

Nurşah
20 Mart 2019 - 16:22
Yeni Bölüm

Diriliş Ertuğrul dizisinde Süleyman Şah karakteri ile izleyici karşısına çıkan Serdar Gökhan kimdir? Gerçek tarihte nasıl öldü? İşte Süleyman Şah hakkında merak edilenler...

19-03/20/dirilis-suleyman-sah.jpg

Diriliş Süleyman Şah kimdir?

Diriliş Ertuğrul dizisinde Serdar Gökhan tarafından Süleyman Şah gerçek tarihte de yaşamış bir karakterdir. Ertuğrul Gazi'nin babası, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in dedesidir.  Cengiz Han'ın Orta Asya'yı istilası üzerine Anadolu'ya gelmiştir...

Sevilen dizinin bu akşam ekrana gelecek olan yeni bölümünde Süleyman Şah, torunu Osman'ın rüyasına girecek ve ona yol gösterecek...

 

Süleyman Şah nasıl öldü?

Süleyman Şah 40'lı yaşlarda hayatını kaybetmiştir. Ertuğrul Gazi'nin babasının, Fırat Nehri üzerinden karşıya geçirirken boğulduğu söylenmektedir. Bazı kaynaklarda Süleyman Şah'ın Halep yakınlarında yapılan bir savaşta öldüğüne dair bilgiler de yer almaktadır. Ölümünün ardından oğlu Ertuğrul, obanın başına geçmiş ve Anadolu'ya yerleşme çalışmalarını devam ettirmiştir.

 19-03/20/serdar-gokhan-kimdir-dirilis.jpg

Serdar Gökhan kimdir?

15 Mayıs 1946 tarihinde Bursa'da doğan oyuncu an itibarıyla 73 yaşındadır. Asıl ismi Nusret Ersöz'dür. Asıl mesleği ressamlık olan başarılı isim çizgi roman ressamlığı da yapmıştır. 1964 senesinde küçük rollerle sinema dünyasına adımını atmıştır. 

Serdar Gökhan'ı günümüze dek pek çok dizi ve sinemada izledik. Diriliş Ertuğrul, Kurt Seyit ve Şura, Sev Kardeşim, Fatmagül'ün Suçu ne usta oyuncunun rol aldığı diziler arasında yer almaktadır. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin