Dizi ve sinema oyuncusu Debbie Lee Carrington hayatını kaybetti!

Star Wars ve Total Recall gibi filmlerle tanınan aktris Debbie Lee Carrington 58 yaşında hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
30 Mart 2018 - 16:33
Gündem

1.17 metre boyuyla dikkat çeken aktris ve dublör Debbie Lee Carrington 58 yaşında hayatını kaybetti.

Total Recall (Gerçeğe Çağrı) filminde Marslı isyancılardan Thumbelina olarak karşımıza çıkan, ayrıca Star Wars'ta ewok kılığına giren oyuncunun ölüm nedeni henüz belirsiz. Kız kardeşi Cathy Ellis, Debbie'nin Pleasanton, Kaliforniya'daki evinde uykusundayken hayata gözlerini yumduğunu açıkladı.

Carrington'ın geçtiğimiz yıldan itibaren sağlık sorunları yaşadığı biliniyordu.

18-03/30/debbie-lee-carrington.jpg

CARRINGTON'IN KARİYERİ

14 Aralık 1959 tarihinde San Jose, Kaliforniya'da doğan Carrington lise yıllarında amigo kızlık yaptı. Oyunculuk tutkusunu ateşleyen ilk gelişme ise Man of La Mancha'daki Sanco Panza rolü oldu.

Kaliforniya-Davis Üniversitesi'ne devam ettiği esnada Little People of America Dergisi'nde gördüğü ilan üzerine yaptığı başvuruyla Chevy Case'in başrolünde yer aldığı 1981 yapımı Under the Rainbow isimli komedi filminde küçük bir rol kaptı.

Bu adımla birlikte sinema kariyerinde irili ufaklı birçok rol kapmaya başlayan Carrington'ın dikkat çeken rollerinden birisi de Star Wars: Return of the Jedi'de ewok görünümüne bürünmesi oldu. Aktris bu rolü daha sonra iki televizyon filmi Caravan of Courage: An Ewok Adventure (1984) ve Ewoks: The Battle for Endor'da devam ettirdi. Men in Black ve She's All That film kariyerinde yer alan diğer yapımlar.

18-03/30/total-recall.jpg

Yerel tiyatro oyunlarının yanı sıra birçok televizyon dizisinde de karşımıza çıkan oyuncu dizi kariyerinde Seinfeld (Tammy), The Drew Carey Show (Doreen), Grace and Frankie (Tina Marie) gibi çeşitli dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Carrington, Comic-Con ve benzeri çeşitli etkinliklerin aranan yüzlerinden biriydi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin